Dakićevci uzalud dozivali Mugošu

Bivši radnici Radoja Dakića protestovali pred Vladom i i zgradom Opštine
0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.03.2012. 12:26h

Bivši radnici Radoja Dakića koji potražuju više od 43 miliona eura naime neisplaćenih zarada protestvovali su jutros ispred zgrada Vlade i Opštine Podgorica.

Od izvršne vlasti su javno zatražili da se njihova potraživanja predvide predstojećim rebalansom budžeta za 2012. godinu jer, kako ističu, ne žele da budu diskriminisani u odnosu na radnike drugih državnih preduzeća koja godinama posluju zahvaljujući nesebičnoj državnoj pomoći.

Pred zgradom lokalne samouprave „dakićevci“ su oko 10.30 časova uzalud dozivali gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da im se obrati, a protest su na momente pratili žučni i uvredljivi povici na njegov račun.

"Nedonošenje urbanističkog plana za lokaciju Radoja Dakića obeshrabruje investitore i onemogućčava razvoj grada.

Tražimo da se preispita prodaja imovine preduzeća koju je predvodioMugoša i njegov glavni administrator Željko Vuković koji je ranije bio predsjednik borda. Tražimo, takođe, da nam kaže ko su sudije koje je hradonačelnik pomogao", poručio je Milan Vukčević, predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca.

On smatra da njihovi protesti pred odgovornim državnim institucijama imaju „veću težinu“ nakon razgovorima sa predstavnicima EU i SAD-a u Crnoj Gori.

"Već tri godine Mugoša ignoriše naše zahtjeve.Tražili smo da se obrati pred ovim sivim domom i kućom gdje je on predsjednik kućnog savjeta, a ispred koje ne smije da se pojavi.

Ukazujemo na spregu politike, izvršne vlasti i zakonodavne vlasti gdje je kao bivši član Predsjedništva DPS-a, i bivši poslanik, i kako on kaže, bivši rukovodilac tima Vlade za Radoja Dakić. Mi očekujemo da bude i bivši gradonačelnik.

On je krivac kreator inspirator i organizatorsvih negativnih aktivnosti u vezi Radoja Dakića...Prvu prevaru napravio je kada je obmanuo 1.800 porodica bivših radnika među kojima i 18 svojih rođaka.

Posljednjih 20 godina prebacujući se sa jedne pozicije na drugu, od ministra zdravlja u dva mandata, pa ministra rada, i 10 godina kao gradonačelnik kontrolisao je mnoge aktivnosti u Podgorici koja je nekada bila industrijski grad, a sad devastiran grad, u kojem nema ambijentalne gradnje, u skladu sa nacionalnim interesima i tradicijom", zaključio je Vukčević.

Naredni protest bivših radnika biće naredne srijede u sjedištu bivše fabrike mašina.

Bonus video: