Radulović: Nesterenko, 'ajde prošetaj!

On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa ocijenio da je konačno došlo vrijeme da se Crna Gora okrene sebi i da ne zavisi
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 14:16h

Komentarišući izjavu ambasadora Rusije u Podgorici Andreja Nesterenka da bi neuspjeli dogovor Vlade sa Rusima oko Kombinata aluminijuma mogao da ugrozi bilateralne odnose između Rusije i Crne Gore, potpredsjednik PZP-a Branko Radulović mu je poručio- da prošeta!

"Jednostavno bih se nasmijao tome i rekao mu-'ajde prošetaj", kazao je Radulović.

On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa ocijenio da je konačno došlo vrijeme da se Crna Gora okrene sebi i da ne zavisi, kako je naveo, ni od čijeg uticaja.

"I sa Istokom i sa Zapadom treba da ima partnerske, uvažavajuće odnose, da budemo uvažen međunarodni faktor, a ne prepoznatljiv po korupcionaškim poslovima, ne stjecište ruske i ostale mafije, nego zemlja gdje će pravo i pravda dominirati", naveo je Radulović.

Nesterenko: Molili nas da uzmemo KAP

Ambasador Rusije u Podgorici Andrej Nesterenko ne razumije politiku Vlade Crne Gore, zbog najave da će sa ruskom Centralno-evropskom aluminijskom kompanijom (CEAC) biti raskinut kupoprodajni ugovor o Kombinatu aluminijuma u Podgorici (KAP).

Nesterenko je za "Dan" izjavio da bi to moglo da ugrozi odnose Crne Gore i Rusije, kao i da su Crnogorci ranije "molili" Ruse da uzmu KAP, da su se pozivali na istoriju, a sada hoće da "otjeraju" ruske investitore.

"Tada su nas molili "uzmite KAP", pozivali se na istoriju, govorili da su Rusi i Crnogorci braća, da treba sačuvati crnogorsku ekonomiju, jer je KAP pojas njenog spasavanja, a sada nas teraju", rekao je Nestarenko.

Prema riječima Nesterenka, nije logično to što Crna Gora, navodno, poziva Ruse da investiraju u Crnoj Gori, što poziva ruske turiste a, s druge strane hoće da CEAC "otjera" iz KAP-a.

Galerija

Bonus video: