Obećane plate, radnici nastavljaju radove na tunelu Tifran

Bojanović je kazao da odluku Ginjatulin donio na sastanku sa predstavnicima sindikalne organizacije koji su mu predočili zahtjeve radnika
0 komentar(a)
Borislav Bojanović, Foto: Svetlana Mandić
Borislav Bojanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.03.2012. 17:00h

Radnici Građevinskog sektora Rudnika boksita nastaviće radove na rekonstrukciji tunela Tifran kof Berana, prekinute u ponedjeljak, jer se izvršni direktor Ildar Ginjatulin obavezao da će do 15. aprila isplatiti februarsku zaradu svim zaposlenim.

Predsjednik Samostalnog sindikata Rudnika, Borisav Bojanović kazao je da je takvu odluku Ginjatulin donio na sastanku sa predstavnicima sindikalne organizacije koji su mu predočili zahtjeve radnika.

Bojanović je podsjetio da je protest radnika Građevinskog sektora omogućio isplatu i decembarske i janurske zarade koje će do kraja njeseca biti isplaćene, kako je garantovao Vladinim predstavnik u Odboru direktora Rudnika boksita, Predrag Stamatović.

Predstavnici Sindikata kompanije u utorak su razgovarali sa Stamatovićem i dogovoreno je da do kraja marta bude isplaćena decembarska i januarska plata. Uslov za to bio je da radnici Građevinskog sektora nastave radove u tunelu Tifran.

U Vladi očekuju da će do kraja sedmice hrvatska kompanija uplatiti avans za ugovorenih 30.000 tona rude pa bi do kraja sedmice mogla početi proizvodnja na rudokopu Zagrad.

Proizvodnja na rudokopima Boksita još nije pokrenuta, iako je početak radova bio najavljen početkom prošle sedmice.

Bonus video: