Centar za razvoj NVO: Gdje su pare od igara na sreću?

Vlada je za projekte NVO u 2012. godini opredijelila nešto više od 2 miliona eura, što je u poređenju sa državama regiona najmanji iznos
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 19:43h

Centar za razvoj nevladinih organizacija uputio je ministru finansija Miloradu Katniću, inicijativu za povećanjem iznosa novca za projekte NVO u 2012. godini za 1.382.171 eura.

Ovaj iznos ostao je neopredijeljen iako je prihodovan od koncesionih naknada u 2011. godini i na osnovu Zakona o igrama na sreću pripada i projektima NVO.

Ona je kazala da prihvata činjenicu da se u toku kreiranja budžeta ovaj iznos planirao na osnovu projekcija, ali da sada ne postoji sumnja da su se ova sredstva našla u budžetu.

"Zbog toga zahtijevamo da se planirani iznos za projekte NVO, koji će se dijeliti u skladu sa odredbama novog Zakona o nevladinim organizacijama, uveća za navedeni prihodovani iznos, a to je 1.382.171 euro. Ukoliko to ne bude slučaj, iz Ministarstva finansija se očekuje konkretan odgovor na pitanje gdje, iz godine u godinu, nestaju velika sredstva prihodovana od koncesionih naknada, kada ne stižu do onih korisnika koji su Zakonom utvrđeni", kazala je Novaković.

Galerija

Bonus video: