Radnici poručili da nema radova na tunelu Tifran dok ne dobiju tri plate

Radnici sektora "Tunelogradnja" prošle sedmice su održali kratak protest upozorenja, a 19. marta prekinuli radove na izgradnji tunela
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 19:16h

Radnici Rudnika "Boksiti" iz Nikšića odbili su predlog da im se do kraja mjeseca izmire dvije plate, a da za uzvrat nastave radove na tunelu u klisuri Tifran kod Berana.

Predsjednik povjereništva Samostalnih sindikata "Boksita" Borislav Bojanović rekao je da su predstavnici Sindikata boravili u Beranama i razgovarali sa radnicma.

"Svi radnici koji su angažovani u Beranama ostali su pri stavu da im se isplate sve tri plate i dio novembarske zarade, kao uslov da nastave radove. Mi smo dužni da njihovu odluku poštujemo", rekao je Bojanović.

Radnici sektora "Tunelogradnja" koji su angažovani u Beranama prošle sedmice su održali kratak protest upozorenja, a 19. marta prekinuli radove na izgradnji tunela u Tifranu.

Oni su ponovili da su u Berane došli iz moralne obaveze prema firmi za koju rade, ali da su bez novca i egzistencije ostavili svoje porodice u Nikšiću.

TV prilog: Boban Obradović

Projekat probijanja tunela kroz Tifransku klisuru finansira Direkcija za saobraćaj, i taj posao je na javnom tenderu dobila kompanija "Bemaks", dok se "Boksiti", sa svojim sektorom "Tunelogradnja", pojavljuju kao podizvođači.

U Beranama je angažovano oko 40 radnika "Boksitovog" sektora "Tunelogradnja".

Galerija

Bonus video: