Presuda o uvođenju stečaja u Vektri Montenegro za sedam dana

Sudija Miodrag Pajo Anđelić nije dozvolio novinarima sedam redakcija da prisustvuju samom ročištu, iako su suđenja po pravilu javna
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 19:36h

Pred Privrednim sudom danas je okončana rasprava o predlogu Crnogorske komercijalne banke i OTP faktoringa za uvođenjem stečaja u Vektri Montenegro DOO, privatnoj kompaniji tajkuna Dragana Brkovića, zbog nevraćenog kredita sa kamatama u iznosu od 20,9 miliona eura.

Iako su suđenja, po pravilu, javna u Crnoj Gori sudija Miodrag Pajo Anđelić nije dozvolio novinarima sedam redakcija da prisustvuju samom ročištu, ali se po njegovom završetku sam obratio novinarima i saopštio da će presudu saopštiti u idući utorak u 12 časova.

"Stečajni povjerioci ostali su pri svom predlogu da postoje razlozi za uvođenje stečaja, a stečajni dužnika da razlozi za to ne postoje. (Predstavnici Vektre) dostavili su podnesak sudu od 15. marta i tražili da se u dokaznom postupke izvrši uvid u parnične i izvršne spise što im je sud odbio. Izvšen je uvid u najnoviju potvrdu Centralne banke od 7. marta prema kojoj se vidi da je račun te firme u blokadi. Rasprava je zaključena, a pismena odluka će biti uručena strankama u idući utorak", saopštio je Anđelić.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

Na pitanje, da li u međuvremenu bilo nekih pritisaka na njega budući da je Dragan Brković, u međuvremenu, dolazio u zgradu Privrednog suda i da li je ovaj biznismen dolazio kod njega, Anđelić je odgovorio:

"Kod mene apsolutno nije. Niti me je ko zvao za ovaj predmet, niti je ko vršio pritisak ni od strane predsjednika suda niti od strane drugih lica".

Sudija Anđelić uvažio je, prije 15 dana, naknadno zahtjev advokata Vektre Montenegro DOO i povukao prvobitnu odluku o pokretanja stečajnog postupka vrativši predmet u pređašnje stanje, prije 21. februara, kada je održana rasprava i prvi put javno presuđeno pokretanje stečajnog postupka.

Iz Vektre su posljednjih nekoliko mjeseci osporavali pravo OTP banci da podnese zahtjev za pokretanje stečaja i isticali da su u toku navodno pregovori sa tom bankom kojim će biti izbjegnut sudski epilog.

Galerija

Bonus video: