Kako će revizor biti objektivan kada je i ranije radio za KAP

Kako "Vijesti" saznaju Danijela Dimovski je već obavljala posao revizije finansijskih izvještaja KAP-a, nakon njegove privatizacije
116 pregleda 0 komentar(a)
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.03.2012. 05:28h

Pomoćnik ministra finansija za poslove trezora Boris Bušković odlučio je da nezavisnu reviziju poslovanja Kombinata aluminijuma (KAP) dodijeli revizorskoj kući "Ernst & Young Montenegro" DOO Podgorica, ali "Vijesti" danima ne mogu dobiti odgovor na pitanje kada je Vlada (i da li je uopšte?) oglasila tender za usluge vanredne revizije KAP-a, kada je donijeta odluka o dodjeli ugovora navedenoj revizorskoj kući i koliko će to u krajnjem koštati poreske obveznike Crne Gore?

Bušković je u ponedjeljak saopštio Televiziji "Vijesti" da je "za prvu fazu i analizu činjeničnog stanja", prema tom ugovoru, predviđen "iznos od 35.000 eura, kao i da će novac biti obezbijeđen iz budžeta Crne Gore".

Ostalo je nejasno koliko će građane Crne Gore ukupno koštati vanredna revizija šestogodišnjeg rukovođenja KAP-om, nakon što ga je 2005. preuzela kompanija ruskog biznismena Olega Deripaske.

Bušković je objasnio da je revizorska kuća odabrana bez oglašavanja međunarodnog tendera, kraćim putem - institutom "direktnih pregovora, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama".

Kako "Vijesti" saznaju direktorica "Ernst & Young Montenegro" DOO Podgorica Danijela Dimovski, prije nekoliko godina, je već obavljala posao revizije finansijskih izvještaja KAP-a, nakon njegove privatizacije.

Prema podacima iz registra Privrednog suda Dimovski je i vlasnica 26 odsto vlasništva "Ernst & Young Montenegro".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: