Privredna komora: Vlada se previše bavi socijalom

Treba izmijeniti pravni okvir kojim se reguliše ekonomsko-socijalni dijalog. Sada nema predstavnika privatnog sektora u socijalnom dijalogu, rekao je Velimir Mijušković
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 17:42h

Skupština Privredne komore Crne Gore je za predsjednika izabrala Velimira Mijuškovića koji je na toj funkciji bio i prethodne četiri godine.

"Mijušković, koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo u privredi, pokazao je izuzetan stepen senzibiliteta za zahtjeve privrede", saopšteno je iz PKCG.

Rečeno je da će Mijušković zastupati i štititi interese članica, snažiti partnerstva sa Vladom u procesima strukturnog prilagođavanja privrede i unapređivanja ambijenta za poslovanje, inicirati reforme propisa koji se odnose na privredu.

"Problem, koji se za sad prepoznaje kao mentalitetski, a koji značajno ometa razvoj jeste odnos prema stranim investitorima, budući da kao društvo u cjelini emitujemo sliku u kojoj strani investitori, namjereni da rade u našoj zemlji, stvarajući dobit sebi, a prostor za rad i zaradu nama, nijesu dobro došli. Iz tog razloga, Mijušković je poručio da će Komora kao i do sada uložiti značajne napore da u saradnji sa Vladom pomogne stvaranju preduslova za intenzivan ekonomski razvoj Crne Gore", navodi se u saopštenju PKCG.

Mijušković je , kako je rečeno, podsjetio da Vlada mnogo veći primat daje socijalnim nego ekonomskim pitanjima koje se moraju izmjestiti iz resora ekonomije.

"Treba izmijeniti pravni okvir kojim se reguliše ekonomsko-socijalni dijalog. Sada nema predstavnika privatnog sektora u socijalnom dijalogu, s obzirom da ga zastupa interesna grupa ograničenih kapaciteta. Zato će se Komora u narednom periodu aktivno uključiti u proces izmjene institucionalnog okvira za ekonomsko-socijlni dijalog", najavio je Mijušković.

Za novi mandat na funkciji generalnog sekretara izabran Pavle Radovanović..

Galerija

Bonus video: