Advokat traži način da odloži bankrot Vektre Montenegro

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura tražili su, još krajem prošle godine, OTP faktoring i Crnogorska komercijalna banka
83 pregleda 0 komentar(a)
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.03.2012. 08:14h

Advokat kompanije Vektra Montenegro DOO, Saša Vujačić nakon što nije uspio da u Privrednom sudu izbori izuzeće stečajnog sudije Miodraga Anđelića, zatražio je od njega da predmet u vezi s pokretanjem stečajnog postupka u privatnoj kompaniji Dragana Brkovića, "vrati u pređašnje stanje".

Kako saznajemo nezvanično, sudija Anđelić će se u najkraćem roku izjasniti o ovom novom zahtjevu Brkovića, koji izgleda na sve načine pokušava da prolongira formalno proglašenje bankrota.

Sudija Anđelić u ponedjeljak nije podijelio strankama kucano rješenje o uvođenju stečaja u Vektri Montenegro, kako je to prethodno najavio, zbog zahtjeva za njegovo izuzeće. Predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević odbio je taj zahtjev.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura tražili su, još krajem prošle godine, OTP faktoring i Crnogorska komercijalna banka.

Iz Vektre su posljednjih nekoliko mjeseci osporavali pravo OTP banci da podnese zahtjev za pokretanje stečajnog postupka.

Novo ročište za Vektru Jakić 19. marta

Na četvrtom ročištu zakazanom za 19. mart u Privrednom sudu u Bijelom Polju, pred stečajnim sudijom Zoranom Ašaninom, ukoliko bude održano, predmet rasprave biće utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja u Vektra Jakić, protiv kojeg je mađarska OTP banka podnijela je 28. novembra prošle godine predlog za pokretanje stečajnog postupka.

Prema navodima iz predloga, nije izmiren kredit u iznosu od 73.649.750 eura koji je OTP banka odobrila “Vektri Montenegro“, dok se “Vektra Jakić“ u ugovoru o davanju kredita pojavljuje kao žirant-jemac“. Prethodna dva ročišta odgođena su zbog elementarnih nepogoda.

Bonus video: