Medojević: Brkovićima treba oduzeti imovinu i štek u bankama

Lider PzP-a je istakao da bi “državni tužilac morao da pokrene istragu o tokovima novca koje je Vektra iznosila van zemlje"
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 11:41h

Jednostavni bankrot Dragana Brkovića, bez ispitivanja gdje je završio novac od pljačke Kombinata aluminijuma i kredita koje je dobio od banaka, bila bi nagrada za njega i stvarne vlasnike Vektre. Sasvim sam siguran da je Brković napravio neki štek u bankama van Crne Gore i da će sa osmijehom gledati kako propadaju privatizovane firme i radnici ostaju bez posla, a dužnici bez svojih potraživanja, ocijenio je za “Vijesti” lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević komentarišući odluku Privrednog suda da otvori stečaj u Vektri Montenegro.

On je istakao da bi “državni tužilac morao da pokrene sveobuhvatnu istragu o tokovima novca koje je Vektra iznosila van zemlje, kao i o računima koji su otvarani u inostranim bankama”.

"Samo krivična istraga, optužnica i zapljena kompletne imovine u zemlji i inostranstvu Dragana Brkovića i njegove porodice, predstavlja pravno valjanu reakciju države Crne Gore. Tužilac bi mogao da mu ponudi nagodbu, da kao zaštićeni svjedok, ispriča sve što zna o pljački KAP-a i poslovima šefa režima", smatra Medojević.

On ističe, takođe, da bi “podizanje krivičnih optužnica protiv direktora crnogorskih banaka koji su odobravali ovakve kredite tajkunima i narkobosovima, bila nužno potrebna preventivna mjera koja bi mogla da spasi stabilnost finansijskog sistema i samim tim privrede Crne Gore”.

"Mnogi od njih su sklapajući koruptivne dilove sa tajkunima, oštetili svoje banke, njihove akcionare, ali dovele u pitanje i sigurnost depozita stanovništva i privrede, pa je jasan pravni osnov i društvena potreba da tužilac odmah zatraži od policije energičnu istragu", smatra Medojević.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: