Radnici “Šišković visso” iz Danilovgrada najavili štrajk

Izvršni direktor Rajko Đurišić je kazao da je uprava već razgovarala sa zaposlenima i da očekuje da neće biti štrajka
151 pregleda 0 komentar(a)
Šišković visso, Foto: Jelena Jovanović
Šišković visso, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 22.02.2012. 19:45h

Zaposleni u fabrici “Šišković visso” od ponedjeljka, 27. februara, stupiće u štrajk, ako im se do tada ne isplate mjesečne zarade za maj, jun i jul 2011. godine.

U odluci koja je dostavljena upravi fabrike i medijima, obrazloženo je da stupaju u štrajk zbog zadovoljenja profesionalnih i ekonomsko-socijalnih interesa, a zbog činjenice da im od maja 2011. godine nijesu isplaćivane zarade.

Štrajk će, navodi se u saopštenju, trajati do ispunjenja zahtjeva, a štrajkovaće 25 zaposlenih koji će se okupljati u krugu fabrike u Danilovgradu.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Vladan Žarić, “Vijestima” je kazao da su zaposleni već zabranili da se iz fabrike odvozi roba, kao i da su poslodavcu dali rok za ispunjenje zahtjeva do subote.

“Mi samo tražimo svoja prava. Uprkos tome što nam duguju zarade od maja 2011. godine, naš zahtjev je da do subote budu isplaćene tri zarade. Ako nam ne ispune zahtjev, od ponedjeljka ćemo stupiti u štrajk, do ispunjenja zahtjeva.

Već dva dana ne dozvoljavamo da se iz fabrike izvozi roba, obavijestili smo direktora o odluci, a od ukupno tridesetak radnika ne štrajkuju samo direktor, poslovođa i upravnik”, kazao je Žarić.

Izvršni direktor Rajko Đurišić “Vijestima” je kazao da je uprava već razgovarala sa zaposlenima i da očekuje da neće biti štrajka.

“Mislim da neće biti potrebe za štrajkom, jer bi tokom sljedeće sedmice trebalo da budu obezbijeđena sredstva kojima bismo ispunili njihove zahtjeve, a ubrzo i ostala. Nakon toga situacija će se normalizovati”, kazao je Đurišić.

Bonus video: