Poništen tender EPCG vrijedan oko 356.000

Komisija je utvrdila da je žalba na ovo nadmetanje bila osnovana te da Uzor DOO „nije dostavio ponudu u skladu sa izričitim zakonskim odredbama“
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.02.2012. 09:30h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki Crne Gore usvojila je žalbu advokata PTT Inženjering DOO Podgorica i poništila u cijelini tender Elektroprivrede Crne Gore - Funkcionalne cjeline Proizvodnja u vezi sa izborom ponuđača za održavanje distributivnih objekata, za partiju II ED-Bijelo Polje, za partiju IV-Elektrodistribucija (ED) Kolašin, za partiju VI-ED Nikšić i za partiju VII-ED Pljevlja.

"EPCG - FC Proizvodnja će u roku od 15 dana objaviti novi javni poziv za izbor najpovoljnije ponude", ističe se, između ostalog, u rješenju koje je potpisao predsjednik Komisije Marko Lazarević.

Naručilac sporne nabavke EPCG, prethodno je već jednom postupao po rješenju Komisije i nakon donošenja Odluke o izmjeni odluke o dodjeli ugovora 27. decembra 2011. ugovor za predmetne partije dodijelio firmi Uzor DOO Podgorica i to: za partiju II-ED Bijelo Polje za cijenu od 83.584 eura, za partiju IV-ED Kolašin za cijenu od 29.571 eura, za partiju VI-ED Nikšić za cijenu od 166.492 eura i za partiju VII-ED Pljevlja za cijenu od 76.576 eura.

Komisija je utvrdila da je žalba na ovo nadmetanje bila osnovana te da Uzor DOO „nije dostavio ponudu u skladu sa izričitim zakonskim odredbama“.

"Uvidom u dostavljenu ponudu firme Uzor DOO utvrđeno je da nije dostavio ponudu za svaku partiju pojedinačno, odnosno, nije dostavio dokaze o stanju i kvalifikaciji radne i pregled opreme i mehanizacije koju namjerava angažovati na realizaciji ugovora, na način kako je izričito propisano zakonskim odredbama... Uzor DOO je naveo identična lica koja namjerava angažovati na realizaciji ponude, kao i identičan pregled mehanizacije i opreme, i to za sve četiri partije za koje je dostavio ponudu, te je naručilac u skladu sa članom 69 Zakona, trebalo da ocijeni ponude ovih ponuđača kao neispravne.

Ponuđač Uzor DOO je bio dužan da na jasan način navede stanje i kvalifikaciju radne snage, pregled opreme i mehanizacije koju namjerava angažovati na realizaciji ugovora, za svaku partiju pojedinačno, posebno pri činjenici da je za svaku partiju naveo ukupan rok završetka radova 12 mjeseci od dana potpisivanja ugovora. Postavlja se pitanje realizacije ugovora ukoliko radovi na različitim objektima budu izvođeni istovremeno", navodi se između ostalog u obrazloženju rješenja Komisije za kontrolu postupka javnih nabavki.

Bonus video: