200 domaćinstava u Crnoj Gori bez struje

Na teritoriji Podgorice bez napajanja električnom energijom je oko 20 domaćinstava u selu Lutovo
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2012. 16:58h

Nakon nekoliko dana stagnacije, u subotu je potrošnja električne energije u Crnoj Gori smanjena za 3,2 odsto u odnosu na prethodni dan.

Iz Elektroprivrede Crne Gore je saopšteno da je trenutno u Crnoj Gori bez napajanja električnom energijom oko 200 domaćinstava na seoskim područjima Nikšića, Kolašina, Žabljaka, Cetinja, Podgorice, Bara i Danilovgrada, koja su i dalje nepristupačna, zbog neprohodnih seoskih i lokalnih piteva.

Na teritoriji Podgorice bez napajanja električnom energijom je oko 20 domaćinstava u selu Lutovo, kao i željeznička stanica Lutovo i željeznička stanica Bratonožići.

Na području Danilovgrada, broj domaćinstava bez napajanja je sveden na oko 50, a radi se o potrošačima u selima: Poljica, Bunari, Studeno, Jablan, Ivanj Uba, Kopilje, Seoce, Radovče i Mokanje.

Neprohodni putevi

U EPCG napominju da oštećenja na tom području nijesu otklonjena do sada isključivo zbog neprohodnih seoskih puteva, zbog čega ekipe pješke obilaze teren po visokom snijegu što usporava sanacije i produžava beznaponske pauze.

Zbog kvara na dalekovodima “Manastir Morača – Crkvine” i “Manastir Morača – Rovca” bez napajanja je oko 30 domaćinstava u selima: Ravni, Mrtvo Duboko i Gornja Rovca.

Takođe, sanacija oštećenja zavisi od prohodnosti putnih pravaca.

Na teritoriji opštine Berane bez napajanja je dio potrošača u industrijskoj zoni grada.

Na teritoriji opštine Nikšić bez napajanje električnom energijom je oko 43 potrošača na području Vilusa u selima: Vrbica, Ubla, Crkvice Donje, Crkvice Gornje i Toljevina.

Na području opštine Plužine bez napajanja električnom energijom je oko 70 potrošača u selima Unač, Podmilogora, Nedajno, Mala Crna Gora , Trsa, Lice, Pišče , Boričje, Boričko Brdo, Seljkovac, Borkovići, Dubljevići, Vrošnjica i Bezuje.

Sanacija oštećenja zavisi od prohodnosti putnih pravaca.

Takođe bez napajanja je i jedan broj potrošača u Crkvičkom Polju, kao i jedan broj potrošača u selu Brezna. Putni pravci prema pomenutim selima su neprohodni, što ekipama onemogućava pristup.

Na teritoriji opštine Cetinje bez napajanja je oko pet domaćinstava u selu Lastva Čevska.

Na teritoriji barske opštine napajanje električnom energijom je stabilno, osim za oko 25 domaćinstava u selima: Popratnice, Šiševići, Trnovo, Gađi, Gornji Pinčići, Gornji Murići i Bapsulj. Putevi su neprohodni, a trase dalekovoda nepristupačne.

Galerija

Bonus video: