Dakićevac: Trebam da plati struju, a nemam što da jedem

„Ne radim, žena mi ne radi, treba da platim struju, nemam što da jedem“, rekao je on
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 11:34h

Bivši radnici i povjerenici podgoričkog "Radoja Dakića" pozvali su Vladu i premijera Igora Lukšića da počnu da rade svoj posao i sprovedu pravosnažne sudske presude čije se izvršenje čeka šest godina.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević kazao je da je najavljena radikalizacija protesta odložena, jer radnici, koji su lošeg materijalnog stanja, nijesu mogli zbog vremenskih neprilika da dođu.

„Ne radim, žena mi ne radi, treba da platim struju, nemam što da jedem“, rekao je on.

On je dodao da je većina radnika u teškoj materijalnoj situaciji, ali ih je sramota da to kažu.

Jedan od radnika koji nije htio da kaže kako se zove, poručio je da će naredne srijede dovesti porodicu ispred zgrade Vlade jer nema novca da ih prehrani.

„Ne radim, žena mi ne radi, treba da platim struju, nemam što da jedem“, rekao je on.

U fabrici se krade

Vukčević očekuje da će Vlada reagovati poslije ovog skupa, u suprotnom će o daljim koracima odlučiti na protestu naredne srijede.

Prema njegovim riječima, u fabrici se svakodnevno krade.

„Fabrika je otvorena i nema stražara, desila se krađa po ko zna koji put“, naveo je Vukčević i podsjetio da je Vlada većinski vlasnik fabrike kojom i upravlja.

„Fabrika je otvorena i nema stražara, desila se krađa po ko zna koji put“, naveo je Vukčević.

Bivši radnici i povjerenici „Radoja Dakića" tri godine se okupljaju preko puta zgrade Vlade tražeći hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Glavnica duga iznosi oko 30 miliona eura, pripadajuće kamate koje je potvrdio Viši sud još sedam miliona eura, a pravo na isplatu ima 1,65 hiljada bivših radnika.

Bonus video: