Radnicima Autoprevoznog dosta obećanja: Traže susret sa Lukšićem i novac

Radnici traže da im se, pored 1.926 eura koliko je primilo svih 130 zaposlenih, isplati i po 250 eura po godini staža
0 komentar(a)
autoprevozno, Foto: Ivan Petrušić
autoprevozno, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 31.01.2012. 15:11h

Bivši radnici Autoprevoznog, koji već devet mjeseci uzaludno pokušavaju da dobiju otpremnine koje je dobilo njihovih 35 kolega, od danas nastavljaju tamo gdje su prije Nove godine stali – danonoćno će protestovati u holu Opštine Nikšić i u prostorijama Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG).

Za danas je bila zakazana vanredna Skupština akcionara na kojoj je trebalo, makar su tako bivši radnici očekivali, da se raspravlja o dokapitalizaciji Tehnobaze, preduzeća koje je nastalo transformacijom Autoprevoznog.

Radnici traže da im se, pored 1.926 eura koliko je primilo svih 130 zaposlenih, isplati i po 250 eura po godini staža.

Radnici traže da im se, pored 1.926 eura koliko je primilo svih 130 zaposlenih, isplati i po 250 eura po godini staža, koliko je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega, a visina traženih otpremnina kreće se od 2.500 do 6.000 eura.

Njima je na sastanku koji je održan prije Nove godine sa predstavnicima Vlade, lokalne vlasti, SSCG i Tehnobaze ponuđeno da sačekaju 26. janua za kada je zakazana sjednica Skupštine Opštine na kojoj će biti riječi i o dokapitalizaciji preduzeća.

Sjednice nije bilo

Vanredna sjednica skupštine akcionara je odložena,a Udruženje bivših radnika je moralo da uputi novi zahtjev da kako bi se skupština održala najkasnije do 2. marta i ispoštovao zakonski rok od mjesec dana od novog zakazivanje.

Dogovor je bio da Vlada obezbijedi pola miliona eura kredita za naše otpremnine, a da taj novac vrati Tehnobaza, odnosno Opština Nikšić.

On je, kako je kazao okupljenim novinarima, razgovarao sa predsjednikom Opštine Nebojšom Radojičićem koji im je obećao da će razgovarati sa predstavnicima nadležnih ministarstava, direktorom Tehnobaze i sa predsjednikom Vlade i pokušati da nađu neko rješenje.

„Dogovor je bio da Vlada obezbijedi pola miliona eura kredita za naše otpremnine, a da taj novac vrati Tehnobaza, odnosno Opština Nikšić u čijem je ona vlasništvu, što je gradonačelnik prihvatio. Sada je sasvim druga priča – gradonačelnik kaže da ne može u svemu ovome sam da učestvuje“, kazao je Đikanović.

Pred Novogodišnje praznike Vlada je, bivšim radnicima, na ime pomoći uplatila 20.000 eura a Opština Nikšić 10.000, dok im je direktor Tehnobaze dao potvrde u iznosu od po 50 eura.

„Od pomoći koju su nam Vlada i Opština uplatili dobili smo po 500 eura. Međutim, novac je dobilo 66 radnika a njih desetak još uvijek čeka tih 500 eura koje je Opština obećala da će uplatiti“, kazao je Đikanović.

Bonus video: