Nova otkrića MANS-a

Ana Kolarević pomagala i Amanu

MANS je imao uvid i u osnivačka akta ofšor komapnije "Aidway Investments Limited" iz kojih se može vidjeti da je ova kompanija osnovana 13. juna 2005. godine
119 pregleda 0 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2012. 09:28h

Prema podacima do kojih je došla Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) sestra bivšeg premijera, Ana Kolarević je bila "direktno ovlašćena od strane ofšor kompanije 'Aidway Investments Limited', da u Crnoj Gori osnuje kompaniju 'Adriatic properties'" sa kojom će kasnije biti potpisan ugovor o višegodišnjem zakupu hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža”, kao sa Amanovom firmom.

Kompanija "Adriatic properties" je prvi put registrovana u Centralnom registru privrednog suda Crne Gore 17. oktobra 2006. godine, gdje se kao njen osnivač pojavljuje ofšor kompanija "Aidway Investments Limited" sa sjedištem na Britanskim djevičanskim ostrvima, dok je kao izvršni direktor upisan kanadski državljanin Gregori Sirois.

"Kompanija je upisana na osnovu Odluke o osnivanju i Statuta kompanije, a oba ova dokumenta je po ovlašćenju kompanije "Aidway Investments Limited", potpisala advokat Ana Kolarević. Osnivački kapital "Adriatic Propertiesa" je u momentu osnivanja iznosio jedan euro", saopštio je “Vijestima”, zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac.

Pored ovoga, MANS je imao uvid i u osnivačka akta ofšor komapnije "Aidway Investments Limited" iz kojih se može vidjeti da je ova kompanija osnovana 13. juna 2005. godine.

"Prema podacima iz akta o udruživanju ove kompanije, akcijski kapital u momentu osnivanja je iznosio 50.000 američkih dolara. Kao direktori se tada pojavljuju vlasnik Amana Adrian Zeka, Gregori Sirois i Trina Ebert. Iz svega navedenog prozilazi da je ugovor o zakupu hotela Sveti Stefan krajem 2006. potpisan sa kompanijom "Adriatic Properties" čiji ukupni kapital je u tom momentu iznosi cijeli jedan euro, a da je ukupna vrijednost akcija kompanije koja ju je osnovala, "Aidway Investment Limited" u tom momentu iznosila 50.000 američkih dolara", naveo je Milovac.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas