Vlada će obezbjediti uslove za stabilan rad Telekoma

Iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću saopšteno je da su Lazović i Fišer razgovarali i o unaprjeđenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Njemačke
0 komentar(a)
Lazović Fišer, Foto: Gov.me
Lazović Fišer, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.01.2012. 14:59h

Vlada će obezbijediti neophodne uslove za stabilno funkcionisanje Crnogorskog Telekoma, poručio je vicepremijer Vujica Lazović i dodao da je proces utvrđivanja odgovornosti u postupku privatizacije te kompanije u nadležnosti drugih organa.

On je, na sastanku sa njemačkim ambasadorom u Podgorici Piusom Fišerom, kazao da je uloga Vlade da zaštiti investitora i doprinese da Crna Gora postane još atraktivnija za strana ulaganja.

Iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću saopšteno je da su Lazović i Fišer razgovarali i o unaprjeđenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Njemačke.

Lazović je Fišera upoznao sa razvojnim potencijalima Crne Gore, projektovanim makroekonomskim indikatorima i izazovima koji je očekuju u ovoj godini.

On je naveo i da će prvi crnogorsko-njemački poslovni forum, koji je planiran za kraj maja, biti značajan za Crnu Goru i predložio organizovanje sličnog u njemačkoj pokraini Bavarska.

Na sastanku je ocijenjeno i da je dosadašnja saradnja dvije države bila veoma uspješna, ali da je značajno i njeno dalje unaprjeđenje, posebno na ekonomskom planu.

Bonus video: