Unija slobodnih sindikata pozvala Lukšića da ispuni zahtjeve

USS traži od Lukšića da pokaže da razumije da je većina crnogorskih građana egzistencijalno ugrožena i nezadovoljna ekonomsko-socijalnim položajem
0 komentar(a)
Protest 21.01., Foto: Tijana Dautović
Protest 21.01., Foto: Tijana Dautović
Ažurirano: 25.01.2012. 14:36h

Unija slobodnih sindikata (USSCG) apelovala je na premijera Igora Lukšića da ispuni zahtjeve upućene Vladi na protestu održanom u subotu i najavila da će u suprotnom pozvati građane da se ponovo okupe.

Oni su pozvali Lukšića da ispuni zahtjeve i na taj način pokaže da razumije da je većina crnogorskih građana egzistencijalno ugrožena i nezadovoljna ekonomsko-socijalnim položajem.

"Ukoliko Vlada ne ispuni zahtjeve održaćemo obećanje dato na protestu i ponovo pozvati građane da se okupe i traže vlast koja će raditi u interesu građana", saopštili su iz USSCG.

Oni su, u ime organizatora i oko deset hiljada učesnika protestnog skupa, poručili da će Vlada, ukoliko ne ispuni njihove zahtjeve, pokazati da nije spremna na konkretnu akciju.

Protestu je, prema procjenama organizatora, prisustvovalo oko deset hiljada nezadovoljnih građana, dok je iz Uprave policije saopšteno da ih je bilo duplo manje

Oni traže i da čelnici Regulatrone agencije za energetiku (RAE) odmah podnesu ostavke, odnosno da se, ukoliko to ne učine, pokrene postupak njihovog razrješenja.

"Zahtijevamo i da Vrhovni drzavni tužilac uđe u EPCG, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), Crnogorski Telekom, Željezaru i Vladu i utvrdi ko je korumpiran i ko se ugradio u naše račune", naveli su iz USSCG.

USSCG je sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentskom unijom u subotu organizovala protest zbog teške socijalno-ekonomske situacije i poskupljenja struje.

Protestu je, prema procjenama organizatora, prisustvovalo oko deset hiljada nezadovoljnih građana, dok je iz Uprave policije saopšteno da ih je bilo duplo manje.

Direktor MANS-a Vanja Ćalović ranije je najavila da su počeli sa organizacijom novog protesta zbog poskupljenja struje, jer, kako je kazala, sve što je do sada saopšteno iz Vlade pokazuje da oni ne žele da budu odgovorni.

Lukšić je u nedjelju, na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook, poručio da razumije proteste i dodao da je jasno da postoje građani koji su nezadovoljni i smatraju da neke stvari mogu brže i efektnije da se pokrenu.

Bonus video: