Ministar Sekulić: Elitni hoteli da plaćaju manje

Umjesto dosadašnjih 128,15 eura po kvadratu, investitor morati da plati 32 eura, dok će cijena komunalija u prvoj zoni biti još niža i iznosiće 25,63 eura
0 komentar(a)
Splendid, Foto: Arhiva "Vijesti"
Splendid, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.01.2012. 16:12h

Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić podržao je predlog odluke Opštine Budva o značajnom smanjenju cijena komunalija za hotele sa četiri i pet zvjezdica koji će se graditi u ekskluzivnoj i građevinskoj zoni. „Takva odluka bi bila veoma značajna, jer se na taj način favorizuju hoteli visoke kategorije u Crnoj Gori i mislim da je to nešto što će privući strane investitore i nove investicije“, ocijenio je Sekulić. On je dodao da se nada da će primjer Budve slijediti i druge opštine na crnogorskom primorju. „To je već učinila Opština Tivat jer je potrebno imati drugačiji odnos prema investitorima kada je u pitanju turizam“, rekao je Sekulić.

Sekulić se nada da će primjer Budve slijediti i druge opštine na crnogorskom primorju

Niže cijene komunalija Ministarstvo održivog razvoja i turizma i ranije je podržalo namjeru Opštine Budva da investitorima, koji budu gradili hotele visokih kategorija sa četiri i pet zvjezdica, smanji cijene komunalija.To znači, da će, kako su ranije saopštili iz Opštine Budva, za visoko-kvalitetni hotel u ekskluzivnoj zoni, umjesto dosadašnjih 128,15 eura po kvadratu, investitor morati da plati 32 eura, dok će cijena komunalija u prvoj zoni biti još niža i iznosiće 25,63 eura.

Umjesto dosadašnjih 128,15 eura po kvadratu, investitor morati da plati 32 eura, dok će cijena komunalija u prvoj zoni biti još niža i iznosiće 25,63 eura

Smanjenje komunalija neće se odnositi na apart i kondo hotele. Popust od 75 odsto od obračunate vrijednosti naknade, odobrava se samo ako se u roku od 18 mjeseci od dana važenja odluke, ugovori naknada sa investitorima koji žele da grade i ako se plaćanje obavlja u cjelosti. Investitor je obavezan i da u roku od 36 mjeseci od dana potpisivanja ugovora o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta ispuni sve neophodne uslove za dobijanje upotrebne dozvole. U protivnom, gubi pravo ostvarenog popusta i dužan je, da sa Opštinom pristupi zaključenju aneksa ugovora o plaćanju naknade po punoj cijeni i bez ostvarenog popusta.

Bonus video: