Podgorička banka odobrila kredit: Dva miliona za Željezaru

Vlasnik Neksana Miodrag Daka Davidović kritikovao je 22. decembra crnogorske banke, saopštavajući da nijedna nije htjela da odobri kredit za opstanak Željezare
0 komentar(a)
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
zeljezara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.01.2012. 01:28h

Podgorička banka je odobrila kompaniji Neksan kredit od dva miliona eura za nikšićku Željezaru.

Prema informaciji “Vijesti”, to je odobreno krajem decembra prošle godine.

Vlasnik Neksana Miodrag Daka Davidović kritikovao je 22. decembra crnogorske banke, saopštavajući da nijedna nije htjela da odobri kredit za opstanak Željezare.

Tada je poručio “Spasa nam nema, propasti nećemo” i tri mjeseca produžio saradnju sa stečajnom upravom Željezare.

U tom periodu, kredit za njegovo poslovanje u nikšićkoj fabrici bio je u fazi odobravanja.

Beskrajno zahvalni

Na pitanje “Vijesti” zašto je Davidović rekao da nijedna banka nije htjela da pomogne, on je odgovorio da je dvomilionski kredit odobren nakon njegove izjave.

"Nijesmo povukli ta sredstva, jer nam treba najmanje šest miliona za normalnu proizvodnju. Ali beskrajno smo zahvalni Podgoričkoj banci Sosiete ženeral jer je vidjela da ulaganje ima smisla. Moramo pregovarati o novom kreditu", rekao je Davidović.

On je najavio da će povući dvomilionski iznos ukoliko uspije da obezbijedi i nedostajući dio kredita.

"Redukovali smo proizvodnju i loša je situacija. Banke su bile restriktivne, stvorena je loša klima o Željezari i tvrđe su nego prema drugim kompanijama. To je nedostatak želje da se spasi. Opstaće zahvaljujući radnicima i poslovodstvu, a vjerujem da će se pojaviti kupac", istakao je Davidović.

Na pitanje koliko je Neksan dobio ili izgubio poslovanjem u Željezari, Davidović kaže da je izgubio od 2,7 do 2,8 miliona eura, ali “ne žalimo jer smo htjeli da dokažemo da ima budućnost i da može da funkcioniše”.

Bonus video: