Brod Kotor već izdat na godinu

Prilikom imenovanja broda predjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću nije pošlo za rukom da razbije flašu, pa su morali u pomoć da priskoče Kinezi
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2012. 03:56h

Brod 'Kotor', prvi u obnovljenoj crnogorskoj floti, u ponedjeljak veče je isplovio iz Šangaja i već je izdat u jednogodišnji zakup, rekao je za “Vijesti” Miodrag Kršanac, direktor Crnogorske plovidbe.

On je objasnio da je brod izdat “velikoj istočnoazijskoj pomorskoj kompaniji PANOCEAN na jednogodišnji zakup”.

“Brod dnevno troši 25 tona nafte, a do Crne Gore bi mu trebalo 25 dana. Nije dakle teško izračunati koliko bi koštao njegov put do Crne Gore da smo hjteli odmah da ga dovedemo ovamo. Umjesto toga, brodu je već počeo jednogodišnji zakup i već je krenuo na prvu plovidbu. Kad dođe u Mediteran i bude na dan-dva od Crne Gore, brod će biti dovezen u Boku na zvanično krštenje”, kazao je Kršanac.

Krivokapiću se nije slomila flaša

To što prilikom imenovanja broda predjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću nije pošlo za rukom da razbije flašu, pa su morali u pomoć da priskoče Kinezi, a što mnogi pomorci smatraju lošim znakom, za Kršanca ne znači ništa.

“Skoro sam četiri decenije, praktično do juče, bio po svjetskim morima i ne vjerujem u te stvari, niti na njih obraćam pažnju. Mnogo mi je bitnije da smo dobili brod i da se on već koristi”, rekao je Kršanac.

On je negirao informaciju da je brod trebao da isplovi u petak 13. januara i da je ostao u Šangaju još dva dana zbog nekih tehničkih problema.

“Brod je trebao da isplovi u ponedjeljak i tako je učinjeno i nikakvih problema nije bilo. Jednostavno, bio je dogovor da brod za vikend ostane u brodogradilištu da napuni 460 tona nafte i da u ponedjeljak krene na put. Tako je i urađeno”, kaže Kršanac.

Galerija

Bonus video: