Telekom Slovenije: U Pljevljima radimo legalno

Gradnja mreže kroz Crnu Goru je dio ulaganja slovenačkog Telekoma u infrastrukturu, kojom će biti povezane njegove podružnice u jugoistočnoj Evropi
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 15:48h

Navodna ilegalna gradnja telekomunikacione mreže u Crnoj Gori nije politika slovenačkog Telekoma u matičnoj ili bilo kojoj zemlji u kojoj posluje, saopštili su predstavnici kompanije.

"Takvi principi rada nijesu politika Telekoma Slovenije", kazali su agenciji Mina-business iz kompanije.

Televizija Pljevlja i Televizija "Vijesti" su prethodne sedmice javile da Telekom Slovenije već nekoliko mjeseci preko teritorije Pljevalja postavlja optički kabl, za koji, kako se pretpostavlja, nema nikakve dozvole, niti saglasnost od nadležnih državnih i lokalnih vlasti.

Iz Telekoma Slovenije su naveli da njegova podružnica u Podgorici, preduzeće Siol, ima sa investitorom i izvođačem gradnje optičke mreže ugovorenu kupovinu telekomunikacione cijevi »ključ u ruke«.

Zbog izgradnje regionalne optičke mreže od Sarajeva do granice sa Crnom Gorom, Telekom Slovenije je tokom ljeta prošle godine osnovao društvo Siol Sarajevo

Oni su dodali i da je dobijanje neophodnih dozvola obaveza investitora, a ne Telekoma Slovenije.

Gradnja mreže kroz Crnu Goru predstavlja, kako su objasnili, dio ulaganja slovenačkog Telekoma u infrastrukturu, kojom će biti povezane njegove podružnice u jugoistočnoj Evropi.

"U toku odlučivanja o investiciji imali smo korektnu komunikaciju sa potpredsjednikom crnogorske Vlade, u kojoj su razmijenjena mišljenja o mnogim pitanjima iz oblasti telekomunikacija, sa posebnim osvrtom na potencijalne koristi koje bi nastale realizacijom tog projekta", naveli su iz slovenačke kompanije.

Oni su objasnili da će Telekom Slovenije preuzeti izgrađenu mreža, koja će imati potrebne dozvole, nakon čega će biti otvoreni za dogovore sa drugim partnerima.

"To će doprinijeti brzom razvoju telekomunikacionog tržišta i ekonomije u cjelini",, ocijenili su iz Telekoma Slovenije.

U kompaniji su, kako kažu, zahvalni Crnoj Gori za razumijevanje i pozitivan pristup u realizaciji projekta, ali se ograđuju i osuđuju zloupotrebu imena kompanije i funkcionera crnogorske Vlade.

Zbog izgradnje regionalne optičke mreže od Sarajeva do granice sa Crnom Gorom, Telekom Slovenije je tokom ljeta prošle godine osnovao društvo Siol Sarajevo.

Bonus video: