Dakićevci u srijedu sa porodicama dolaze pred Vladu

Koristeći pravna i druga legitimna sredstva, pozivamo sve izvršne povjerioce i članove njihovih porodica da dođu na mirno protesno okupljanjnje ispred zgrade Vlade
59 pregleda 0 komentar(a)
Dakićevci, protest, Foto: Savo Prelević
Dakićevci, protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2012. 11:44h

Predstavnici 1.800 povjerioca “Radoje Dakića” koji, zbog neisplećih 77 zarada, potražuju više od 43 miliona eura objavili su proglas kojim sve bivše radnike pozivaju da se sa članovima porodica okupe 18. januara u 10 časova, pred zgradom Vlade Crne Gore u Karađorđevoj ulici, gdje će biti održan jednočasovni protesni skup.

Predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević, saopštio je da se „naredne srije navršava se šest godine od kada je donijeta pravosnažna presuda i tri godine od kada u kontinuitetu mirno“ protestujemo ispred zgrade Vlade.

"Ako ne možemo bezuslovno zahtijevati da nam vlasti obezbijede posao, sigurni smo da nam se zarade i stečena prava od suda shodno Ustavu, ostalom zakonodavstvu i konvencijama koje je Crna Gora ratifikovala, ne mogu uskraćivati ograničavati i oduzimati. Koristeći pravna i druga legitimna sredstva, pozivamo sve izvršne povjerioce i članove njihovih porodica da dana 18 . januara 2012. u 10 časova dođu na mirno protesno okupljanjnje ispred zgrade Vlade u Karađorđevoj ulici. Protest upozorenja će se obilježiti satom ćutanja", navodi se u proglasu predsjednika Kooordinacionog odbora povjerilaca.

Bonus video: