Unija slobodnih sindikata očekuje 2.000 građana na protestu 21. januara

"Protestni skup će početi u 12 sati ispred zgrade Vlade, dok će učesnici protesta krenuti sa Trga Republike 15 minuta ranije"
0 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Srđa Keković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.01.2012. 17:03h

Unija slobodnih sindikata (USSCG) prijavila je Upravi policije organizaciju mirnog javnog protestnog skupa, koji će se održati 21. januara u Podgorici.

"Protestni skup će početi u 12 sati ispred zgrade Vlade, dok će učesnici protesta krenuti sa Trga Republike 15 minuta ranije", navodi se u dopisu koji je ta sindikalna organizacija dostavila Upravi policije.

USSCG, kao povod za organizovanje protesnog skupa, navodi ogromno nezadovoljstvo zbog sveukupne ekonomsko-socijalne situacije zaposlenih i građana, koje je eskaliralo najnovijim poskupljenjem cijene električne energije i koje će za sobom neminovno povući poskupljenje ostalih roba i usluga.

U dopisu se navodi da se očekuje učešće oko 2.000 građana, a da će rukovodioc skupa biti generalni sekretar te sindikalne organizacije, Srđa Keković.

"Cilj organizacije takvog skupa je da se zaustavi dalje urušavanje standarda ogromne većine zaposlenih i građana Crne Gore, koji su postali najveći gubitnici dvodecenijskog tranzicionog procesa", saopštili su oni.

USSCG će obezbijediti službu od 100 redara, kao i tehničke uslove za govornike, s obzirom da je tokom skupa predviđeno obraćanje učesnicima.

Bonus video: