Vukčević: Da su fašisti pobijedili do sad bi nam isplatili potraživanja

“Fašisti su nam četiri godine bili neprijatelji, a ovi već 12 godina “mlate” sa nama ovdje ”, poručio juče pred zgradomVlade Milan Vukčević, predstavnik biših radnika
0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Luka Zeković
Milan Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2018. 12:52h

“Da su fašisti pobijedili u Crnoj Gori, do sada, bi nam bila isplaćena potraživanja po osnovu pravosnažne presude i neisplaćenih zarada u “Radoje Dakiću”, poručio je jutros na protestu pred zgradom Vlade Milan Vukčević, predstavnik bivših radnika, a danas povjerilaca bivše fabrike mašina.

Više od 2.000 povjerilaca i pravnih nasljednika preminulih radnika prema pravosnažnoj presudi, zbog neisplaćenih 77 mjesečnih zarada i pripadajućih kamata potražuju više od 60 miliona eura.

“Dakićevci” su juče došli pred zgradu izvršne vlasti sa transparentom na kojem je pisala parola “Smrt fašizmu, sloboda narodu”!

“Ljudi preko puta nas zovu nas huliganima. Zato su se od nas i ogradili ogradom. Oni su se ogradili od nas, a ne mi od njih. Sram ih bilo! Svi smo ovdje stariji od njih… Mi smo građani drugom reda, a gospoda preko puta nas se ponašaju kao viša rasa… Fašisti su nam četiri godine bili neprijatelji, a ovi već 12 godina “mlate” sa nama ovdje ”, poručio je dalje Vukčević predstavnicima Vlade.

Jučerašnji skup „dakićevaca“ počeo je odavanjem pošte preminulom advokatu Milanu Sekuloviću. U isčekivanju da se nakon 10 godina sprovede pravosnažna sudska presuda u korist bivših radnika fabrike za proizvodnju mašina, od prvobitnih 1800 preminulo je više od 500 bivših radnika i četiri advokata. Među preminulim radnicima njih 10 je izvršilo samoubistvo, a jedan od njihovih advokata je ubijen.

Drugi dio okupljanja „dakićevci“ su juče nastavili pred Ustavnim sudom CG, 150 metara dalje, i istakli da su pred sjedište ovog suda došli „ne na protest, već da ih ohrabre da stanu u odbranu Ustava CG i zakona“.

Trebaće nova procjena imovine

Pred Ustavnim sudom je, kako je istakao Vukčević, oboren detaljni urbanistički plan (DUP) za lokaciju „Radoje Dakić“.

„Sad će morati da se obavi nova procjena imovine. Neko je htio da kupi zemljište, kao za izgradnju škole, po cijeni od 92 eura za kvadrat, pa da na istom mjestu radi zgradu sa osam spratova za koju je kvadrat zemljišta, kasnije procijenjen, po cijeni od 410 eura. Dakle, radiće se nova procjena“, dodao je Vukčević.

Bonus video: