Đurišić: Nije trebalo da se problemi iznose u javnost

I kapetan Ljubiša Mihajlović smatra da probleme treba rješavati u kompaniji a ne preko medija
61 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Đurišić, Foto: Luka Zeković
Zoran Đurišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.12.2011. 15:20h

Direktor nacionalne aviokompanije Zoran Đurišić smatra da piloti nije trebalo da pišu premijeru o problemima kompanije te da se takve stvari rješavaju unutar kuće, piše Antena M.

Nezadovoljstvo finansijskom situacijom u Montenegro erlajnzu natjeralo je neke pilote da na račun menadžmenta kompanije iznesu ozbiljne kritike u javnost.

Piloti su pisali premijeru Igoru Lukšiću, a direktor Montenegro erlajnza Zoran Đurišić taj postupak smatra neprimjerenim:

"Nijesam bio saglasan da se van kompanije iznose problemi i nesuglasice."

I kapetan Ljubiša Mihajlović smatra da probleme treba rješavati u kompaniji a ne preko medija.

"Ne slažem se sa načinom na koji su kolege koji su se preko medija premijeru Igoru Lukšiću i ministru pomorstva i saobraćaja, Andriji Lomparu žalili na situaciju u kompaniji", saopštio je Mihajlović na konferenciji za novinare. On je pozvao nezadovoljne kolege da se sastanu sa predsjednikom MA, Zoranom Đurišićem i riješe probleme.

Koliki je ukupan dug kompanije direktor Đurišić nije mogao da precizira jer kaže finansijsku analizu radiće tek u martu:

"Dug će biti manji nego što je bio u 2010. jer smo racionalnije poslovali i tako ćemo nastaviti".

Ni Montenegro erlajnz nije pošteđen turbulencija koje je izazvala svjetska ekonomska kriza. Đurišić kaže da je 2011. bila teška ali i bolja od prethodne :

"Pored svega toga naša kompanija je nabavila tri nova aviona, obnovili smo flotu koja je bila imperativ opstanka kompanije. Rukovodstvo kompanije potrudiće se da sačuva i očuva kompaniju."

U godini na izmaku avionima nacionalne kompanije letjelo je skoro 600 hiljada putnika ili 10 odsto manje nego lan

Bonus video: