U Plužinama posao za sve visokoškolce pripravnike

"Opština će refundirati sve troškove i, ukoliko bude trebalo izdvojiti i više novca iz budžetskih rezervi za zaposlenje pripravnika", kazao je Bajagić
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 15:46h

Svim nezaposlenim sa fakultetskom diplomom sa evidencije Biroa rada u Plužinama biće omogućeno da odrade pripravnički staž u lokalnoj upravi i javnim preduzećima te opštine u skladu sa stručnom spremom.

Odluka o zapošljavanju pripravnika, za čije finansiranje će se iz opštinske kase izdvojiti 15.000 eura, donijeta je na današnjoj sjednici plužinske Skupštine, koja je većinom glasova prihvatila budžet za narednu godinu od četiri miliona.

Predsjednik Opštine Mijuško Bajagić kazao je da će razmotriti mogućnosti sa nadležnima o mogućnosti zaposlenja pripravnika i u Hidroelektrani Piva, Fabrici elektroda i škola u plužinskom kraju.

"Opština će refundirati sve troškove i, ukoliko bude trebalo izdvojiti i više novca iz budžetskih rezervi za zaposlenje pripravnika", kazao je Bajagić.

Odbornici plužinske Skupštine usvojili su i odluku o kreditnom zaduženju Opštine od 500.000 eura za sufinansiranje zgrade sa 60 stanova, koju u Plužinama podiže Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju.

Bonus video: