Stručna služba SSCG do petka dobija jednu platu

Rastoder je kazala da zaposlenima nijesu uplaćivani doprinosi više od godinu, kao i da je jednosatni štrak upozorenja koje su radnici održavali od kraja septembra prekinut 10. novembra
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.12.2011. 15:22h

Zaposlenima u Stručnoj službi Saveza sindikata (SSCG) do petka će biti isplaćena jedna zarada, a oni traže da im se do Nove godine isplate najmanje tri.

Predstavnik Sindikalne organizacije Stručne službe SSCG, Senka Rastoder saopštila je na konferenciji za novinare da je poslije Kongresa te radničke centrale, koji je održan 30. novembra, formiran stručni tim od predstavnika Stručne službe i SSCG.

Ona je rekla da je postavljeno nekoliko bitnih pitanja, koje stručni tim treba da riješi i to isplata zarada i doprinosa koji se duguju, sistematizacija radnih mjesta, raspodjela stanova, kao i stvaranje uslova za rad Sindikalne organizacije.

Predstavnik SSCG, Duško Zarubica saopštio je da je na sastanku stručnog tima postignuta saglasnost oko tempa rješavanja posljednja tri zahtjeva, ali da se nijesu usaglasili oko isplate zaposlenih.

"Prenijeli smo našim kolegama da će avgustovska zarada biti uplaćena do petka, a naredna sa velikom vjerovatnoćom prije Nove godine. Na sljedećim pregovorima 23. decembara imaće informaciju o tome", kazao je Zarubica i rekao da će tada imati i informaciju o isplati zimnice koja je takođe u opticaju.

Rastoder je dodala da su zaposleni u Stručnoj službi tražili isplatu barem tri zarade do Nove godine.

"Stav je jasan i dijela našeg pregovaračkog tima, ne prihvatamo takav način rješevanja i dalje tražimo isplatu najmanje tri zarade", kazala je Rastoder i dodala da će zaposleni na sastanku odlučiti da li će prihvatiti takvu dinamiku riješavanja problema.

Rastoder je dodala da zaposlenima nijesu uplaćivani doprinosi više od godinu, kao i da je jednosatni štrak upozorenja koje su radnici održavali od kraja septembra prekinut 10. novembra, kada je ona i poslije 11 dana prekinula štrajk glađu. U opštinskim povjereništaima su štrajkovali na radnim mjestima.

Oni traže isplatu zarada za avgust, septembar, oktobar i novembar kao i redovnost daljih isplata, jer više od godinu i po primaju plate sa višemjesečnim kašnjenjem.

Bonus video: