"Čelebić" i Zetagradnja ponovo zainteresovani za zemlju Dakića

Obavještavamo sve povjerioce da kontaktiraju svoje advokate u vezi s potraživanjima koje ranije nijesmo mogli da imamo na uvid, poručio je Vukčević
63 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić štrajk fabrika, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić štrajk fabrika, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2011. 09:16h

Predsjednik Kooordinacionog odbora povjerilaca „Radoja Dakića“ Milan Vukčević saopštio je juče da ih je savjetnik premijera Predrag Stamatović, na sastanku održanom u petak, obavijestio da će naredne sedmice potencijalni ponuđači koji su ranije odustali od ponude za kupovinu 221.000 zemljišta „obaviti komunikaciju sa bankama oko obezbjeđenja kredita za kupovinu nepokretnosti“, bivše fabrike mašina.

Sastanku u Vladi prisustvovalo je i pet advokata koji zastupaju bivše radnike „Radoja Dakića“.

"Na sastanku je pominjan predlog dopisa advokata sa tabelama potraživanja radnika koje ranije nijesmo mogli da imamo na uvid.

Zato obavještavamo sve povjerioce da kontaktiraju svoje advokate i vide o čemu se tu radi, budući da je stigao dopis od Evropskog suda za ljudska prava u Strazbura „da ćemo na vrijeme biti obaviješteni o svim odlukama suda u našem predmetu“, te da je prihvatljivost naše predstavke izvjesna" tvdi Vukčević.

Sve presude uzalud u njihovu korist

Dakićevci su pred tim međunarodnim sudom podnijeli prestavku protiv države Crne Gore, jer im se godinama ne isplaćuje 77 zaostalih zarada, iako su sve sudske instance u zemlji presudile u njihovu korist.

"Zahtijevamo od crnogorskog parlamenta da prilikom razmatranja Predloga budžeta za 2012. u ponedjeljak djeluje amandmanski kako bi presuđeni iznosi zaostalih plata ušli u budžet, jer evropski sud u predmetima istog pravnog činjeničnog stanja donosi odluke da tužena država iz sopstvenih sredstava sprovede pravosnažne sudske odluke" dodao je Vukčević.

On je pozvao sve bivše radnike da se naredne srijede okupe na novom protestu u blizini zgrade izvršne vlasti u Podgorici.

Mugoša ponovo da okupi „ekipu“

Koordinacioni odbor je odlučio da traži od gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da „okupi istu ekipu sa zadatkom da deorganizuje kriminal i vrati nam „okupirano“ zemljište koje je bilo prvobitno predmet sudske prodaje“.

"To podrazumijeva da zakaže sastanak sa svojim administratorom Željkom Vukovićem, bivšim predsjednikom borda Radoja Dakića, advokate Radomira Prelevića i Veselina Raspopovića, dva predstavnika bivših radnika, kao i zvaničnika suda i da odgovori kojim je to sudijama, po sopstvenom priznanju, pomagao" kazao je Vukčević.

Bonus video: