Radnici "Društvenog standarda" u Nikšiću zamrzli štrajk

Pored isplate otpremnine prema Kolektivnom ugovoru oni traže i povezivanje radnog staža od 2004. godine, kao i isplatu stambenog kredita
0 komentar(a)
Društveni standard, Foto: Ivan Petrušić
Društveni standard, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 02.12.2011. 13:59h

Radnici Društvenog standarda koji su u ponedjeljak počeli sa jednosatnim štrajkom upozorenja odlučili su da isti zamrznu jer u ponedjeljak kreću pregovori sa poslodavcem.

“Za ponedjeljak je zakazan dvosatni razgovor sa poslodavcem i nadamo se da ćemo ovoga puta svi biti zadovoljni. Zato smo odlučili da štrajk zamrznemo i da ukoliko ništa ne bude od pregovora isti nastavimo”, kazao je predsjednik Sindikata Momir Caković.

Radnici firme koja je nekada poslovala u sklopu Željezare a koja je od 2007. godine u vlasništvu Kom komerca traže od poslodavca da ispoštuje odredbe iz Kolektivnog ugovora ili da isti raskine.

Pored isplate otpremnine prema Kolektivnom ugovoru oni traže i povezivanje radnog staža od 2004. godine, kao i isplatu stambenog kredita za četiri godine u ukupnom iznosu od 320.000 eura.

“Većini radnika je isplaćena septembarska zarada a polovina je dobila oktobarsku. Očekujemo da ovih dana i preostalim radnicima budu isplaćene ove dvije plate”, kazao je Caković.

Svih 26 radnika želi da proda radno mjesto i napusti firmu.

Bonus video: