Dakićevci Mugoši prijete novom krivičnom prijavom

Osim toga što je zauzeo grad, zauzeo je i gard i ne kontaktira sa ovim Kooordinacionim odborom ", rekao je Milan Vukčević
0 komentar(a)
Dakić protest, Foto: Luka Zeković
Dakić protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.11.2011. 13:15h

Predstavnici Kooordinacionog odbora povjerilaca Radoja Dakića protestvovali su u blizini zgrade Vlade, a potom i pred zgradom Opštine Podgorica kako bi upozorili gradonačelnika Miomira Mugošu “da su diskriminisani i da se javna rasprava u vezi izrade DUP-a za dvije lokacije gdje se nalaze Duvanski kombinat AD i Radoje Dakić AD ne odvijaju na isti način, već dvostrukim aršinima”, a na štetu bivših radnika danas povjerilaca Dakića.

Predsjednik Koordinacionog odbora Milan Vukčević upozorio je gradonačelnika Mugošu da će protiv njega ukoliko se zemljište bivše fabrike mašina ne valorizuje na pravi način, podnijeti novu krivičnu prijavu i istakao da se “dobro zna ko u Podgorici izdaje dozvole za gradnju i koliko one koštaju”.

"Osim toga što je zauzeo grad, zauzeo je i gard i ne kontaktira sa ovim Kooordinacionim odborom od kada smo objelodanili dokumentaciju da nam je gospodin hirurg amputirao 50.000 kvadrata zemljišta", poručio je Vukčević.

Kao razlog za jutrošnji protest pred zgradom Opštine Vukčević je istakao to što DUP-a za lokaciju bivše fabrike mašina nema još ni u nacrtu ni u predlogu, dok za susjednu lokaciju DKP-a javna rasprava ističe 5. decembra.

"Bez prave namjene i poznate spratnosti objekata ne može se ni znati prava vrijednost našeg zemljišta, a u ovom slučaju se radi o sudbini 1.800 porodica", istakao je Vukčević.

Bonus video: