Traži se stečaj u firmama Dragana Brkovića

Iz Privrednog suda su kazali da se uvođenje stečaja, osim u Vektri Montenegro, traži i u njenim kompanijama Vektra Boka, Horajzon Lodžistik /Horizon Logistic/, Vektra aviejšn /aviation/ i Vektra investments
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 07:55h

Kompanija OTP faktoring podnijela je Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća koja su u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića, mađu kojima je i Vektra Montenegro, saznaju Dnevne novine.

Zahtjev za stečaj OTP faktoring, kompanija koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod Crnogorske komercijalne banke (CKB), podnio je zbog duga od skoro 100 miliona EUR. Ipak, iz Privrednog suda nijesu mogli da saopšte Dnevnim novinama iznose zbog kojih se traži uvođenje stečaja.

Iz Privrednog suda su kazali da se uvođenje stečaja, osim u Vektri Montenegro, traži i u njenim kompanijama Vektra Boka, Horajzon Lodžistik /Horizon Logistic/, Vektra aviejšn /aviation/ i Vektra investments.

Iz Vektre Montenegro su Dnevnim Novinama kazali da nijesu upoznati sa zahtjevom OTP faktoringa i poručili da je to nemoguće jer vode pregovore o dofinansiranju investicije i vraćanje dijela obaveza prema OTP banci. Prema njihovim podacima, ukupan dug toj banci je oko 80 miliona EUR.

Bonus video: