Izraelci zainteresovani za crnogorsku vodu i vino

Milošević smatra da u sektoru mljekarstva postoji prostor za investicije iz Izraela, u prerađivačkom sektoru voća i povrća, ali i u ribarstvu
0 komentar(a)
Crna Gora i Izrael, Foto: Gov.me
Crna Gora i Izrael, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.11.2011. 11:54h

Crnogorska voda i vino uskoro bi se mogli naći na izraelskom tržištu, jer su investitori iz te zemlje posebno zainteresovani da ulažu u te oblasti, saopštio je u Tel Avivu ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević.

On je, u okviru konferencije Vrata ka Crnoj Gori, predstavio investicione mogućnosti u sektoru poljoprivrede Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Izrael je država koja troši značajne količine vode iz uvoza.

"Imamo velike količine vode na raspolaganju i siguran sam da će njihova zainteresovanost dovesti do toga da će se vrlo brzo crnogorska voda i vina iz Plantaža naći i na ovom tržištu", rekao je Milošević.

On smatra da postoji prostor za zajedničku saradnju u tim oblastima, kroz pitanje strateškog partnerstva ili direktan uvoz u Izrael.

"Posebno se radujemo da ćemo te kapacitete konačno staviti, barem djelimično, u funkciju, u odnosu na potencijal koji ima Crna Gora", kazao je Milošević.

On je siguran da je zajednička ambicija ljudi koji žele da investiraju i onih koji se bave poljoprivredom u Crnoj Gori da naprave supstituciju uvoza i na taj način se poveća poljoprivredna proizvodnja, smanji uvoz i dovedu kvalitetni partneri.

Milošević smatra da u sektoru mljekarstva postoji prostor za investicije iz Izraela, u prerađivačkom sektoru voća i povrća, ali i u ribarstvu.

Izraelci su zainteresovani za, kako je kazao, ulaganje u farme vezane za živinarstvo i govedarstvo. Na taj način bi, smatra Milošević, podstakli značajno mesnu industriju.

Bonus video: