Odbornici će umjesto 110 primati 143 eura

Pored toga predviđeno je da prodaju nepokretnosti koje koriste „Putevi” na Bulevaru Ivana Crnojevića 10 po cijeni 1. 278.156, 00 eura
0 komentar(a)
odbornici Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
odbornici Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.11.2011. 16:47h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada od prvog januara naredne godine umjesto dosadašnjih 110, primaće 143 eura mjesečne naknade za obavljanje te funkcije.

To je predviđeno predlogom odluke o izmjeni odluke o naknadama odbornicima u gradskoj Skupštini, a kojem će se odbornici izjasniti na sjednici zakazanoj za prvi decembar.

Naime, predloženom odlukom se umjesto dosadašnjeg iznosa naknade u visini od dvije najniže cijene rada u Crnoj Gori propisuje utvrđivanje naknade u mjesečnom iznosu u visini od jedne minimalne zarade u Crnoj Gori.

"Budući da je obračunska vrijednost koeficijenta u bruto iznosu 90 eura, a minimalna zarada 30 odsto od prosječne zarade u Crnoj Gori, to primjena predloženog rješenja predstavlja povećanje od 30 odsto u odnosu na postojeće stanje", navodi se u obrazloženju odluke.

Glasaće i za izmjene budžeta

Pred odbornicima će se po istom principu naći i predlog odluke o naknadi za rad članova Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, koji će, takođe, ubuduće primati naknade u istoj visini kao odbornici, s tim što se taj iznos za predsjednika Savjeta uvećava 20 odsto.

Odbornici će od prvog decembra glasati i za predlog odluke o izmjenama odluke o budžetu Glavnog grada za ovu godinu, kao i o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Kao što je najavljeno za ranije sjednice, biće polemike i o predlogu odluke o izmjenama i dopunama odluke o izgradnji pomoćnih objekata na teritoriji grada, kao i o postavljanju i izgradnji montažnih objekata privremenog karaktera.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi odluka o izmjenama i dopunama DUP-ova “Zagorič 2” i “Zlatica B”, te predlozima odluka o lokalnoj studiji lokacije “Pijaca” u Tuzima i DUP-u “Golubovci-dio zone 1.4”.

Prodaju nepokretnosti

Predlogom odluke o prodaji nepokretnosti, Grad planira da proda poslovni prostor površine 436 kvadratnih metara, koji se nalazi na prvom spratu objekta broj 3 na Bulevaru Džordža Vašingtona svojina Agencije za izgradnju i razvoj za 1.066.020 eura.

Pored toga predviđeno je da prodaju nepokretnosti koje koriste „Putevi” na Bulevaru Ivana Crnojevića 10 po cijeni 1. 278.156, 00 eura.

Prodaja nepokretnosti obaviće se putem prikupljanja ponuda, a u obrazloženju odluke navodi se da se Grad na taj korak odlučio računajući da bi se njihovom prodajom stvorili uslovi za rješavanje imovinskih odnosa koji su u funkciji uređenja prostora, kao i uslovi za unapređenje ambijenta za funkcionisanje javnih službi i gradskih preduzeća.

S obzirom na to da se u tim objektima nalaze dva stana u svojini Danice Rašović, i to u podrumu površine 37 kvadrata i na prvom spratu 48 kvadrata, Glavni grad se obavezao da preuzme obavezu rješavanja imovinskih odnosa sa vlasnikom istih.

Bonus video: