Nastavljeni radovi na mostu na Limu

Most na Limu bio je planiran za završetak u novembru prošle godine, ali su poplave taj plan poremetile, jer je do tada urađeno nabujala rijeka oštetila
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 13:48h

Radnici građevinske firme „Intermost“ iz Podgorice kao podizvođač nastavili su radove na mostu na Limu koji povezuje naselja Strojtanica-Potkrajci, koji su stali nakon prošlogodišnjih novembarskih poplava.

Radnici „Intermosta“, prema riječima poslovođe, Sabahudina Murića završili su betoniranje mosta u dužini oko 90-tak metara u koji je ugrađeno 80 kubika betona.

“Slijedi izrada ivičnjaka i pješačkih staza i „vider lage“ kojom prolaze nosači mosta, a nakon toga i završni radovi. Očekuje se da most bude gotov tokom decembra” kazao je Murić.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić nedavno je saopštio „Vijestima“ da su nakon prošlogodišnjih elementarnih nepogoda, koje su uzrokovale dodatne troškove, uspjeli da dogovore nastavak radova na mostu i utvrde nove rokove za završetak posla.

Most na Limu bio je planiran za završetak u novembru prošle godine, ali su poplave taj plan poremetile, jer je do tada urađeno nabujala rijeka oštetila.

Most sa prelaznim pločama biće dugačak 104 metra, imaće jednu kolovoznu traku širine tri metra i pješačku stazu od 1,20 metara sa prostorom za zaštitnu ogradu i rasvjetu.

Projekat je planiran strateškim planom Opštine, a prvobitna vrijednost radova je 450.000 eura.

Bonus video: