Roćenov kartel oko Bemaksa povezan sa Rusom Erenburgom

Medojević je u odgovoru direktoru Bemaksa Veselinu Kovačeviću nazvao Roćena “ministar za ruske integracije”
189 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 09:26h

Iza kompanije Bemaks, koja je za kratko vrijeme postala lider na tržištu građevinarstva dobijajući poslove od države i opština, stoji građevinsko-političko-bezbjednosni kartel, poznat i kao “ekipa iz Granda”, koji predvodi ministar Milan Roćen - tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je u odgovoru direktoru Bemaksa Veselinu Kovačeviću nazvao Roćena “ministar za ruske integracije”.

Lider PZP-a smatra i da je Roćen pisao Kovačeviću saopštenje prethodnog dana.

Medojević je rekao da mu je lično “zaista veoma žao, što je poslovanje građevinsko-političko-bezbjednosnog kartela oko Bemaksa, poznatog kao "ekipa iz Granda", postalo predmet interesovanja i istraga više pravosuđa i bezbjednosnih agencija kod nas, ali u regionu i šire”.

" Ovaj kartel je ovde kreiran kao rezultat političkih, bezbjednosnih i poslovnih dogovora predstavnika ruske vlasti i njima bliskih tajkuna. Ključni čovjek koji upravlja čitavim sistemom je poslanik ruske Dume, Vladimir Erenburg, inače, zvanični i registrovani lobista Rusala i Olega Deripaske.

On je zajedno sa formalnim direktorom i vlasnikom Bemaksa suosnivač firme National Real Estate Agency, a u suštini je glavni ruski čovjek za operacije oko KAP-a" navodi Medojević.

Galerija

Bonus video: