Kraj stečaja: Primorka izbrisana iz registra

Primorka je na Trgovinskom sudu u Beogradu ostvarila potraživanje od 3,9 miliona eura kao razlučni povjerilac u stečajnom postupku Uljarice Beograd
432 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Ostojić, Foto: Arhiva Vijesti
Žarko Ostojić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.11.2011. 09:17h

Država Crna Gora prihodovala je skoro četiri miliona eura na ime potraživanja barske AD Primorka iz Beograda. U ovoj kompaniji je zaključen stečajni postupak i ona od 12. septembra ove godine više ne postoji kao pravno lice.

" Od zaključenja stečajnog postupka do danas, Primorka je na Trgovinskom sudu u Beogradu ostvarila potraživanje od 3,9 miliona eura kao razlučni povjerilac u stečajnom postupku Uljarice Beograd. To je u cjelosti isključivo potraživanje Vlade.

Dio nije namiren u novcu, već je dobijen objekat na beogradskom Sajmu vrijedan 2,6 miliona eura za koji je upis svojine u toku, a za ostatak od 1,3 miliona eura nastavlja se sudski spor" rekao je „Vijestima“ stečajni upravnik Primorke Žarko Ostojić.

On je 20. maja ove godine Privrednom sudu i svim povjeriocima podnio konačan izvještaj o stečajnom postupku, koji je sud odobrio 23. juna, a iz registra Privrednog suda je izbrisana 12. septembra.

Imovina je prodata za 10,8 milion. Od prioritetnih obezbijeđenih potraživanja - 4,9 miliona eura, za dugove i staž 490 bivših radnika je otišlo 2,8 miliona. Za neobezbijeđenu klasu potraživanja ide 1,5 milion eura, a ostatak od 1,4 miliona eura ide vlasnicima kapitala, kojima pripada „i sve što se ubuduće utvrdi“.

U klasi neobezbijeđenih potraživanja bili su i pomeljari, njih 531 koji su potraživali 13 tona maslinovog ulja. Ostojić poziva sve pomeljare koji imaju potraživanja da se jave.

Bonus video: