Kankaraš odgovorio Manku: Nijesmo mi divlja plemena

„Pokušajte objasniti šta je Sen Trope ili Porto Fino metalcu-radniku brodogradilišta iz Tivta, koji nikada nije vidio jahtu“, vajkao se Mank novinaru kanadskog magazina
343 pregleda 0 komentar(a)
Piter Mank i Oleg Deripaska, Foto: Savo Prelević
Piter Mank i Oleg Deripaska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2011. 09:34h

Gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš saopštio je da “građani Tivta i Crne Gore nijesu nikakav plemenski narod“ i da “Tivćanima nije svojstveno nikakvo nasilje” za koje ih je indirektno, u razgovoru za kanadski magazin „Toronto Life“, optužio većinski vlasnik i glavni investitor Porto Montenegra Piter Mank.

„Tivtu nije imanentno da ima bilo kakva plemena, niti da se na bilo koji način, bilo koja firma, kompanija ili projekat, mogu svrstavati u te okvire. Svako ko ima bilo kakve sumnje kakav je Tivat grad i kakvi su Tivćani ljudi, najbolje mu je da dođe i lično provjeri, živeći jedno vrijeme ovdje sa nama“, kazao je juče novinarima Kankaraš.

„Toronto Life“ je, dan ranije, objavio opširan tekst o „Porto Montenegru“ i „plemenu“ dosadašnjih stanovnika Toronta koji su se preselili u Mankistan, kako novinar kanadskog magazina naziva Porto Montenegro i Tivat, te „sebe simpatično nazvali Mankistancima“.

U dijelu teksta prenesena je i Mankova izjava da ga je Kankaraš, tokom pregovora o kupovini bivšeg vojnog brodogradilišta Arsenal, „ostavio samog u sobi sa šest korpulentnih radnika Arsenala“, koji, po njegovim navodima, “nijesu bili nimalo prijateljski nastrojeni”.

„Rekli su mi da smatraju da kradem njihovo nasljeđe, da ne pripadam toj sredini i da treba da odem. Kazali su da ljudi iz inostranstva dolaze i prodaju lijepe priče, jeftino kupe njihovu zemlju, a onda nestanu. Ličili su na bandu sa Kipra iz prošlog vijeka“, prenosi „Toronto Life“ Mankove riječi.

„Pokušajte objasniti šta je Sen Trope ili Porto Fino metalcu-radniku brodogradilišta iz Tivta, koji nikada nije vidio jahtu“, vajkao se Mank novinaru kanadskog magazina.

Opširije u štampanom izdanju

Bonus video: