Vukčević optužio kolege povjerioce "Dakića: Pomagali su Mugoši

Vukčević je pitao neistomišljenike da li se znalo da će ponuda Zetagradnje i Čelebića biti odbijena kada je paralelni odbor počeo aktivnosti
108 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.11.2011. 18:47h

Koordinacioni odbor povjerilaca “Radoja Dakića“, kojim predsjedava Milan Vukčević, prozvao je članove novoformiranog odbora paralelnog koji predvodi bivši radnik Velibor Krkotić, a kojeg je Vukčević u saopštenju nazvao ”kontroverznim”.

" Da li su vaši članovi Svetozar-Cicko Vukčević i Mijo Bulatović učestvovali u timu kojim je rukovodio gradonačelnik Podgorice sredinom 2008. godine kada su hala Montaže, Upravna zgrada Razvoja, objekat Restorana i okolno zemljište protivzakonito izmješteni iz predmeta prodaje u izvršnom postupku i da li su to potpisali isti advokati kojima se vi obraćate 'dogovorom' od 1. novembra 2011, te znate li ko se nakon toga pojavio kao potencijalni kupac za to zemljište" zapitao se Vukčević u otvorenom pismu.

On je zapitao “da li je Velibor Krkotić učestvovao u akciji prikupljanja oko 11.000 eura tokom 2009. od povjerilaca (pogona) 'Transmisija' za posao obračuna ličnih dohodaka, iako je isti bio urađen i predat nadležnim organima još 2006. godine”.

" Da li je vaš član Veselin Klikovac prevario povjerioce kada je 19. januara 2010. na zboru u hali 'Bravarske obrade' izjavio 'da će se novac dobiti za dva mjeseca' ukoliko on bude vodio posao Odbora?

Da li je vaša članica Lidija Kalezić potpisala obračun za 413 povjerilaca krajem 2009. od kojih ne mali broj nije priložio ovjerene fotokopije radnih knjižica i u kom svojstvu je ista potpisala ugovor sa advokatom da mu pripadaju sudski troškovi u presudi na osnovu priznanja?

Da li je član vašeg odbora Mijo Bulatović bio predsjednik komisije koja je utvrđivala broj radnika koji treba da prime otpremnine januara 2006. i znate li ko se tu sve nalazio na spisku" pita u saopštenju Vukčević.

On je javno zapitao i da li je Milosava Martić bila angažovana u popisu imovine “FAKOP-a” nakon napuštanja fabrike i da li je reagovala kada je 18 mašina alatljika otuđeno, “od kojih je preko 100 tona visokokvalitetnog metala isječeno i prodato u staro gvožđe kao otpad”.

" Da li su povjerioci na mirnom okupljanju ispred zgrade Vlade Crne Gore jednoglasno izglasali vašem članu Miloradu Tošiću da ne može prisustvovati našim okupljanjima zbog nedoličnog ponašanja.

Da li je vaš član Jovo Jovanović obećao da će 'skočiti u Moraču' ako uspijemo da održimo mirno okupljanje ispred zgrade Vlade u Karađorđevoj ulici" zaključio je Vukčević.

Ponuda koja ne postoji

Vukčević je pitao neistomišljenike da li se znalo da će ponuda Zetagradnje i Čelebića biti odbijena kada je paralelni odbor počeo aktivnosti.

" Zašto ste zakazali zbor u krugu fabrike 26. oktobra u isto vrijeme kada se održavao redovni mirni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore?

Zašto ste ranije bili u našem Odboru i zastupali 1.100 povjerilaca koji su obuhvaćeni socijalnim programom i istom presudom, a sada zastupate 700 povjerilaca iz druge grupacije koji nisu učestvovali u protestima, jer su presude dobili tek 2010. godine.

Ponudu koju nemate nudite ljudima" tvrdi Vukčević.

Bonus video: