Senka Rastoder u ime svih radnika Stručne službe SSCG počinje štrajk glađu

Rastoder je podsjetila da će za dva mjeseca biti godina kako su u Sručnoj službi počeli štrajkovi glađu
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Senka Rastoder, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.10.2011. 12:43h

Predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije Stručne službe Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG), Senka Rastoder u ponedjeljak počinje da štrajkuje glađu, dok će ostali zaposleni nastaviti sa svakodnevnim jednosatnim protestom upozorenja do ispunjenja zahtjeva.

"Kao predsjednik Štrajkačkog odbora u ime svih zaposlenih počeću sa štrajkom glađu", rekla je Rastoder i dodala da će boraviti cjelodnevno u SSCG.

Ona je kazala da je o svojoj odluci obavjestila i insprektora rada Veljka Vlaovića, koji je zaposlene danas posjetio.

"Inspektor Vlaović je danas dolazio da provjeri da li je izvršena isplata zaostalih zarada, koju je ranije naložio i ja sam ga obavjestila o početku štrajka glađu", navela je Rastoder i rekla da će im se od 1. novembra dugovati i četvrta plata.

Rastoder je podsjetila da će za dva mjeseca biti godina kako su u Sručnoj službi počeli štrajkovi glađu i nijedan korak nije učinjen u rješavanju situacije u kojoj se radnici nalaze.

"Zato što poslodavci nemaju dobru volju", dodala je Rastoder.

Zaposleni u Stručnoj službi, njih 30-ak, od 26. septembra svakodnevno održavaju jednosatni štajk upozorenja, dok oni iz opštinskih povjereništava štrajkuju na svojim radnim mjestima.

Oni traže isplatu zarada za jul, avgust i septembar, kao i njihovu redovnu islatu, jer više od godinu i po primaju plate sa višemjesečnim kašnjenjem.

Bonus video: