Vlada "oslobađa" još dva miliona Deripaski, dug KAP-a smanjen na 350 miliona

Osnovni uslov za "oslobađanje" navedenog iznosa novca je bilo da revizorske kuće potvrde izvještaj o poslovanju KAP-a za 2010. godinu
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 08:28h

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici trebalo bi da donese odluku o "oslobađanju" dva miliona eura En plus grupe, odnosno, CEAC Holdings limiteda, a taj novac odmah će biti usmjeren za potrebe Kombinata aluminijuma (KAP), saznaju "Vijesti" nezvanično iz nekoliko izvora.

Vlada i CEAC Holdings limited, u vlasništvu ruskog milijardera Olega Deripaske, od novembra prošle godine dijele većinsko vlasništvo u KAP-u, a navedena dva miliona eura država je "zarobila" ruskom investitoru prilikom naplate jedne bankarske garancije.

Osnovni uslov za "oslobađanje" navedenog iznosa novca je bilo da revizorske kuće potvrde izvještaj o poslovanju KAP-a za 2010. godinu. Taj revidirani izvještaj, u međuvremenu, je objavljen na veb sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV).

Predstavnici menadžmenta KAP-a postupili su po ranijem zahtjevu predstavnika Vlade i dugoročna rezervisanja za ekološke probleme značajno umanjili sa 76,1 miliona eura na 34,36 miliona eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: