Nova grupa Dakićevaca prihatila ponude Zetagradnje i Čelebića

Velibor Krkotić je naveo da zajedno sa bivšim radnicima - penzionerima okupljenim u NVO “Radoje Dakić” već imaju 700 potpisa
63 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Zoran Đurić
Radoje Dakić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2011. 08:51h

Bivši članovi Koordinacionog odbora povjerilaca “Radoja Dakića”, predstavnici bivših radnika i penzionera, koji tvrde da imaju potpise 700 ljudi, sastali su se sinoć u sjedištu opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Zeti i donijeli odluku da bezuslovno prihvate ponudu konzorcijuma kompanija Zetagradnja i Čelebić.

Juče prije podne predstavnici ove grupacije bivših radnika koje predvode Svetozar Vukčevič, Miodrag Bulatović i Velibor Krkotić razgovarali su sa vlasnikom Zetagradnje Blagotom Radovićem.

Dakićevci ukupno potražuju oko 42,6 miliona eura (sa kamatama) prema sudskim presudama, a konzorcijum kompanija Zetagradnja i Čelebić za kupovinu 221.000 kvadrata zemljišta ponudio je 35,4 miliona eura.

Svetozar Vukčević pročitao je sinoć na sastanku zaključke kojim se pozivaju svi bivši radnici, povjerioci da se u srijedu 26. oktobra u 10 časova okupe u sjedištu bivše fabrike na velikom zboru, objasne sve nejasnoće i izjasne se u vezi s ponudom investitora.

" Mole se svi povjerioci da po mogućnosti, neizostavno prisustvuju pomenutom zboru iz razloga što će broj prisutnih dati ili ne dati legitimitet donesenoj odluci o konačnom i brzom rješenju ovog dugogodišnjeg spora" istakao je Vukčević.

Velibor Krkotić je naveo da zajedno sa bivšim radnicima - penzionerima okupljenim u NVO “Radoje Dakić” već imaju 700 potpisa.

" Želimo da se na legitiman način izborimo za svoja prava. Mi smo u stanju socijalne potrebe, ali neki pojedinci nijesu" naveo je Krkotić.

Vesko Klikovac je predložio da ko od povjerilaca ne želi da prihvati bezuslovnu ponudu investitora da im se dodijeli dio zemljišta pa nek onda za tu imovinu oni od Vlade traže dodatne garancije.

Bonus video: