Prekinuta proizvodnja u mljekari Krisma milk, radnici upućeni na Biro rada

Izvršni direktor Mljekare Miloš Vuković kazao je da je smanjenje otkupa mlijeka prouzrokovalo i povećanje troškova poslovanja
66 pregleda 0 komentar(a)
Krisma milk, Foto: Beća Čoković
Krisma milk, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 21.10.2011. 17:19h

U mljekari AD “Krisma milk“ u stečaju, od 1. oktobra prestala je proizvodnja i otkup mlijeka, a radnici, njih 14, danas su shodno odluci o prekidu ugovora o radu ponovo vraćeni na Biro rada. Proizvodnja je prekinuta zbog, kako je kazao većinski vlasnik Nebojša Bošković, nemogućnosti redovnog servisiranja obaveza prema kooperantima i radnicima.

Revoltirani radnici odbili su da prime rješenja o prestanku rada i odlučili da sačekaju do 25. oktobra kada im je većinski vlasnik obećao isplatu potraživanja, iz stečaja i plana reorganizacije, a dugovanja prema njima i kolegama koje su ranije upućene na Biro rada ukupno iznose oko 170.000 eura. Oni su poručili da će ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispoštuju do navedenog roka, podnijeti Privrednom sudu zahtjev za uvođenje „klasičnog stečaja“, na šta imaju pravo kao povjerioci.

Izvršni direktor Mljekare Miloš Vuković kazao je da je smanjenje otkupa mlijeka prouzrokovalo i povećanje troškova poslovanja.

“Osim toga i kooperanti su odustajali sa isporukom mlijeka, jer iako su u početku redovno isplaćivani, kasnije nijesu željeli da čekaju isplate koje su kasnile po nekoliko dana“, kazao je Vuković.

On je dodao da se traži rješenje kako bi se proizvodnja ponovo pokrenula i izmirio dug prema kooperantima koji iznosi 10.000 eura, kao i druge dažbine.

Bonus video: