Radulović: Kome ste dali 300 miliona eura g-dine Šojgu? U KAP niste uložili ni cent!

Sa 300 miliona eura, “mogli smo tri puta modernizovati Kombinat
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 13:46h

Potpresjednik Pokreta za promjene (PzP) dr Branko Radulović, postavio je danas javno pitanja ruskom ministru za vanredne situacije Sergeju Šojguu, koji je u srijedu boravio u Crnoj Gori, i Vrhovnoj državnoj tužiteljici Ranki Čarapić koja još nije procesuirale prijave koje je podnijete ova parlamentarna stranka.

"Gdje su pare g-dine Šojgu? Vjerujemo da ste ih dali. Kome ste dali 300 miliona eura? U KAP-u niste uložili ni cent! Čak ste već prve, 2006. godine, ostvarili profit od oko 80 miliona eura. Oslobođeni ste bili od poreza i doprinosa. Subvencionisani ste samo kroz električnu energiju u iznosu od 260 miliona eura. Dale su Vam se garancije kakve ste sami htjeli. U Budžet CG nijeste dali ni cent, a građani Crne Gore su Vama dali mnogo. Zato, kao rezultat čuvenog čivasa i mnogo čega drugog, imamo KAP koji je mnogo gori u ekološkom, kao i tehnološkom stanju nego što je bio kada ste ga Vi preuzeli 2006. godine", saopštio je Radulović.

Radulović: Mogli smo napraviti dva nova Kombinata aluminijuma za te pare koji bi proizvodili po 100 hiljada tona prerađenog i visokoprofitabilnog aluminijuma

Šojgu

"Takođe smo mogli napraviti dva nova Kombinata aluminijuma za te pare koji bi proizvodili po 100 hiljada tona prerađenog i visokoprofitabilnog aluminijuma. G-dine Šojgu, samo zbog toga što nijeste u ekološkom smislu ništa uradili, Crna Gora će platiti velike pare za ispunjavanje ekoloških standarda.

Тu „vašu ekološku ljepotu i radne uslove“ posebno osjećaju radnici u Kombinatu i građani Zete, što će se odraziti na njihove životne uslove i životni vijek. No g-dine Šojgu niste Vi problem , nego mi. Niste Vi ni jedini koji „zavrće ruke“ ovoj vlasti, nego ih ima dosta sa svake strane- istakao je Radulović.

On je drugo pitanje postavio Ranki Čarapić, Vrhovnoj državnoj tužiteljici.

"Evo Vam g-đo Čarapić još jedna potvrda osnovanosti sedam optužbi koje je PzP podnio, posebno onu posljednju sa brojnim dokazma koji potvrđuju postojanje organizovanog kriminala i visoke korupcije u Kombinatu i drastičnog kršenja zakona. Ispitajte g-đo Čarapić kome su date pare, ko je dobio 300 miliona eura. Prvi čovjek kojeg treba da ispitate je ministar Roćen, da ga pitate o čemu je razgovarao iza zatvorenih vrata sa g-dinom Šojgu.

On je čak i kao nekadašnji ambasador i veliki rusofil, i desna ruka Đukanovića, jako dobro upoznat sa tim", tvrdi Radulović.

Ranka, evo prilike da uhvatiš krupnu ribu!

Radulović je pozvao tužiteljicu Čarapić da reaguje u vezi KAP-a i tim činom ostane u pozitivnom građana Crne Gore, prije nego bude zasluženo smijenjena.

"Vrhovni državnim tužioc mora biti profesionalan, odvažan i nezavistan, i kome će „krupne ribe“ koje i sam PzP pominje biti predmet pažnje i istraživanja. Radnici Kombinata i građani Crne Gore zar treba i ovaj put da kažemo da možemo i sami, i bez Šojgua i bez ikoga, napraviti Kombinat aluminijuma da bude uistinu glavni nosilac realne ekonomije i razvoja Crne Gore", zaključio je Radulović.

Galerija

Bonus video: