Radnici Autoprevoznog iz Nikšića mole nadležne da im riješe problem

On je dodao da se zdravstveno stanje radnika pogoršava i da se petorica njegovih kolega nalazi u nikšićkoj bolnici
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk SSCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2011. 10:44h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća, koji skoro tri sedmice protestuju ispred prostorija Saveza sindikata (SSCG), zamolili su nadležne institucije da se što prije pozabave njihovom situacijom.

"Molimo sve institucije i državu da nam ispuni zahtjeve. Skoro 20 dana smo tu, a niko ništa ne rješava", rekao je agenciji Mina-business predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović.

On je dodao da se zdravstveno stanje radnika pogoršava i da se petorica njegovih kolega nalazi u nikšićkoj bolnici.

"Jedino nas obilazi generalni sekretar SSCG, Zoran Masoničić, koji se uvjerio u loše zdravstveno stanje radnika i kazao da će razgovarati sa nadležnima o našem problemu", objasnio je Đikanović.

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća od 13. septembra protestuju ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 EUR po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljade EUR otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: