Stiže ruski ministar Šojgu da traži još para za KAP

Šojgu je, podsjetimo, u Crnoj Gori bio u prvoj polovini 2009. kada je KAP, takođe, bio u nezavidnoj situaciji žestoko pogođen globalnom krizom na tržištu aluminijuma
65 pregleda 0 komentar(a)
Sergej Šojgu, Foto: Arhiva Vijesti
Sergej Šojgu, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.10.2011. 08:27h

Sredinom iduće sedmice u Crnoj Gori će zasjedati rusko–crnogorski Komitet za ekonomsku i trgovinsku saradnju, a posljednjih nekoliko dana uveliko se obavljaju pripreme za dolazak Sergeja Šojgua, ruskog ministra za vanredne situacije i kopredsjedavajućeg ovog međudržavnog komiteta, saznaju „Vijesti“ iz nekoliko izvora.

Kao glavna tema sastanka, prema informacijama „Vijesti“, od strane ruske strane, biće nametnuto pitanje kakva je dalja državna strategija Crne Gore u pogledu Kombinata aluminijuma (KAP) koji je krajem 2005. privatizovala privatna of šor kompanija ruskog milijardera Olega Deripaske.

Kako “Vijesti” saznaju nezvanično, Rusi predvođeni uticajnim ministrom Šojguom će otvoreno od Vlade, odnosno kopredsjedavajućeg Komiteta za međudržavnu ekonomsku saradnju Milana Roćena zatražiti nove subvencije za KAP, budući da postojeća državna pomoć ističe za svega pet mjeseci.

Šojgu je, podsjetimo, u Crnoj Gori bio u prvoj polovini 2009. kada je KAP, takođe, bio u nezavidnoj situaciji žestoko pogođen globalnom krizom na tržištu aluminijuma.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: