Radnicima Krisma Bjelasice uplaćena polovina dugovanja

"Pojedinačna uplata se kreće izmedju 500 i 1.500 eura i to je 50 odsto od naših potraživanja iz radnog odnosa"
0 komentar(a)
Krisma Bjelasica radnici, Foto: Beća Čoković
Krisma Bjelasica radnici, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.08.2011. 14:34h

Radnicima „Krisma Bjelasice“ koji su 5.avgusta zamrznuli protest nakon 32 dana štrajka gladju, je počela isplata zaostalih potraživanja.

Predsjednik štrajkačkog odbora Ratko Furtula u telefonskom razgovoru saopštio je „Vijestima“ da je preko žiro računa banke uplaćena prva rata od polovine potraživanja za njih 12 radnika koji treba da se vrate u matičnu firmu“Bjelasica rada“.

" Pojedinačna uplata se kreće izmedju 500 i 1.500 eura i to je 50 odsto od naših potraživanja iz radnog odnosa.Poslodavac je ispunio obećanje dato prije zamrzavanja protesta" kazao je Furtula.

On je podsjetio da se zakupac „Krisma Bjelasice“ Nebojša Bošković na osnovu pisma i ponude upućenoj Vladi i ministru poljoprivrede Tarzanu Miloševiću i radnicima,obavezao da će ispuniti njihove zahtjeve.

"Dogovorom stečajnih upravnika "Krisma Bjelasice" i „Bjelasice rade“,donijeta je odluka o povratku radnika preuzetih danom zakupa u aprilu prošle godine u matično preduzeće “Bjelasica rada“ čime je ispunjen jedan od naših zahtjeva" kazao je Furtula.

On je ponovio da su radnici "Bjelasice Rade“ koji su po ugovoru ustupljeni preduzeću "Krisma Bjelasica“ štrajkovali jer im se duguju zarade,regresi i topli obroci,a nije im uplaćivan radni staž za tri godine.

Bonus video: