Kako je propala Lenka i ko su moćnici iz sjenke

Hodžić smatra da su firmu do lošeg stanja dovele nezakonite radnje “od strane organizovanog kriminala, protkane pojedincima iz sudske i izvršne vlasti u kome učestvuju i \'maskirani\' štrajkači, koji koriste poštene radnike
130 pregleda 0 komentar(a)
lenka, Foto: Vesko Belojević
lenka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.08.2011. 07:06h

Višegodišnji “obračun” i sudanija bivšeg rukovodstva i većinskog vlasnika bjelopoljske Lenke najviše je koštao nekad uspješnog proizvođača obuće - fabriku koja je zapošljavala stotine radnika.

Nekadašnji radnici su u utorak prekinuli štrajk do septembra, za šta je bilo dovoljno obećanje iz Vlade da će razmotriti situaciju da bi se riješio njihov problem, odnosno isplatile zaostale plate.

Država nije kadra da spriječi organizovani kriminal, pokušava garancijom da spasi što se spasiti može, kaže Hodžić

Hodžić, međutim, smatra da je štrajk insceniran da bi Lenku oteo “moćnik” poznat onim radnicima koji prostestima žele ostvariti njegov cilj.

Nije želio da otkrije koga naziva "moćnikom" u reakciji dostavljenoj “Vijestima”, poručujući da time treba da se bavi državno tužilaštvo.

"Država nije kadra da spriječi organizovani kriminal, pokušava garancijom da spasi “što se spasiti može”, nakon toliko godina pravnog i fizičkog nasilja nad mojom firmom i porodicom", ocijenio je Hodžić.

Hodžić smatra da su firmu do lošeg stanja dovele nezakonite radnje “od strane organizovanog kriminala, protkane pojedincima iz sudske i izvršne vlasti u kome učestvuju i 'maskirani' štrajkači, koji koriste poštene radnike”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: