Ništa od ulaganja: KMG nakon velikih planova otišla u stečaj

KMG je u februaru 2006. godine za 2,35 miliona eura kupio oko 107.900 kvadrata zemljišta i staru austrijsku tvrđavu na brdu Vrmac
274 pregleda 0 komentar(a)
Tvrđava Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tvrđava Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.08.2011. 08:27h

Stečajni upravnik kompanije "KMG corp" iz Herceg Novog, sa švedsko-norveškim kapitalom, objavio je oglas o prodaji njenih nekretnina sa ukupnom početnom cijenom od 15,7 miliona eura. Time se završava priča o najavljenim milionskim ulaganjima i izgradnji luksuznog hotela i golf igrališta u Kotoru.

Stečajni upravnik prodaje 20 hiljada kvadrata zemljišta u katastarskoj opštini Muo, 90 hiljada kvadrata u KO Kavač, šest poslovnih prostora i staru tvrđavu od 2.300 kvadrata za 8,6 miliona.

U KO Mrkovi na prodaju je dato više katastarskih parcela ukupne površine oko 108 hiljada kvadrata, po početnoj cijeni od 7,2 miliona.

Stečajni upravnik KMG Corp DOO Hergeg Novi Ranko Radinović rekao je u kratkom telefonskom razgovoru "Vijestima" da je stečajni postupak u ovoj kompaniji pokrenuo povjerilac Crnogorska komercijalna banka zbog potraživanja većeg od milion eura.

"Nemam nikakav kontakt sa vlasnikom", rekao je Radinović.

KMG je u februaru 2006. godine za 2,35 miliona eura kupio oko 107.900 kvadrata zemljišta i staru austrijsku tvrđavu na brdu Vrmac, koja je pripadala kotorskoj "Jugooceaniji".

Zemlja se nalazi na vrhu brda Vrmac, pod gustom borovom šumom, sa pogledom na Tivatski i Kotorski zaliv. Područje Vrmca je veoma atraktivno zbog svog položaja i morfoloških karakeristika, sa djelovima netaknute prirode i originalnom fortifikacijom iz perioda Austro-Ugarske, i predstavlja prostorni potencijal za razvoj turizma, ugostiteljstva, kao i za sport i rekreaciju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: