Radnici Dakića obustavljaju proteste do 7. septembra

Agoniji bivših radnika koji već nekoliko godina prema izvršnim sudskim presudama potražuju oko 42 miliona eura ne nazire se kraja
0 komentar(a)
Radoje Dakic protest, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakic protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2011. 12:25h

Bivši radnici, a danas povjerioci „Radoja Dakića“ okupili su se opet na protesnom skupu u blizini zgrade Vlade, a potom donijeli odluku da mirne proteste privremeno obustave do 7. septembra.

Agoniji bivših radnika koji već nekoliko godina prema izvršnim sudskim presudama potražuju oko 42 miliona eura ne nazire se kraja.

Za kupovinu 220.000 zemljišta konzorcijum kompanija Zetagradnja - Čelebić ponudio je 35,4 miliona eura, ali taj iznos kao i predložena dinamika isplate povjeriocima ne odgovara.

"Pored opterećenja egzistencijalnim problemima opterećeni smo i velikim očekivanjima.

U narednom periodu ulazimo sa usaglašenim stavom i daćemo sve od sebe da se presude izvrše u cjelosti.

Vukčević ističe da Mugoša nije ispunio obećanja i saznanja u vezi njegovih aktivnosti oko prodaje nepokretnosti Radoja Dakića bivši radnici će podijeliti sa Upravom policije i Vrhovnim državnim tužiocem

Premijer Igor Lukšić nam je dao nadu i očekujemo da će dokazati iskrenost prema nama i postaviti projekat na boljim osnovama", saopštio je Milan Vukčević, predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca.

On je upozorio, ipak, da „ne bi bilo dobro da se, bez sveobuhvatnog rješenja, čeka 7. septembar do kada su odgodili mirna protesna okupljanja.

"Znamo da posjedujemo više nego primaljivo zemljište i nepokretnosti i da se lokacije na Zabjelu plaćaju 300 eura, zbog čega je i blokiran račun Opštine Podgorica.

Gradonačelnik Miomir Mugoša nije ispunio obećanja koja je dao, a mi ćemo saznanja u vezi sa njegovim aktivnostima oko prodaje nepokretnosti Radoja Dakića podijeliti sa Upravom policije i Vrhovnim državnim tužiocem", dodao je Vukčević.

U krugu bivše fabrike mašina za 5. septembar u 10 časova povjerioci su zakazali sastanak sa svim advokatima i ponomoćnicima na kojem će se, prema riječima Vukčevića „insistirati da svi povjerioci budu jednaki pred zakonom“.

"Uvećavanjem duga za više od 200.000 eura mjesečno pravi se milionska šteta i razara se pravno, ekonomsko, socijalno i moralno tkivo društva", zaključio je Vukčević.

Bonus video: